Film i TV

Dvije nagrade / “Quo Vadis Aida” trijumfovao na Filmskom festivalu u Francuskoj

Film “Quo Vadis Aida” bosanskohercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić nastavio je osvajati nagrade na festivalima. Film je trijumfovao u Francuskoj na 12. Filmskom festivalu Les Arcs.

"Quo Vadis, Aida?" -Deblokada Produkcija

Na ovom festivalu prikazano je više od 120 filmova iz cijele Europe, prenosi “Radio Sarajevo“.

“Que Vadis Aida”, film koji govori o genocidu u Srebrenici, osvojio je nagradu publike i veoma vrijednu nagradu Kristalna strijela za najbolji film.

Podsjetimo, ovaj film dostupan je do kraja decembra na platformi kina Meeting point gledateljima u BIH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji.

Que Vadis Aida – Screenshot


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh