Film i TV

Hanka Paldum o smrti Mustafe Nadarevića: Tuga se uselila u naša srca i ne popušta

Kraljica bosanskohercegovačke muzike Hanka Paldum oprostila se od glumca Mustafe Nadarevića koji je jučer preminuo u Zagrebu u 77. godini života.

Hanka i Mustafa - Facebook

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Biram riječi, ali ih je sve manje. Kako izraziti bol i tugu kada čujemo da nas je opet napustio neko drag? U posljednje vrijeme, tuga se uselila u naša srca i ne popušta. Ne uspijemo potisnuti jednu, a već sljedeća ulazi! Odlaze dragi ljudi, ode i naš dragi Mustafa Nadarević. Ode duša svome Gospodaru Stvoritelju, a nama koji ćekamo svoj red, ostavi sjetu na jednog divnog čivjeka, vedrog duha, koji je svima znao izmamiti osmjeh do suza, i unositi radost u naše živote.

Dragi naš Mujo, neka tvoja duša plemenita pronađe onaj puteljak, koji vodi do livada, procvjetalih mirisnih alktatmera, pored bistre rijeke da se napije i odmori od ovozemaljskog života, kako bi konačno nasla svoj mir i spokoj.

Dragi Mustafa, hvala ti na svakom tvom smiješku, svakoj tvojoj izgovorenoj mi riječi i savjetu!

Neka ti je vječni rahmet, dragi naš Mustafa”, napisala je Paldum, prenosi “Radiosarajevo“.

Podsjetimo, Nadarević je jučer preminuo u Zagrebu nakon duge borbe s teškom bolešću, karcinomom pluća. Imao je 77 godina.

Vijest o njegovoj smrti jučer je potvrdio glumac Moamer Kasumović za portal Radiosarajevo.ba.

Nadarević je nedavno otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu.

Kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije.

Biram riječi, ali ih je sve manje.
Kako izraziti bol i tugu kada čujemo da nas je opet napustio neko drag ?
U…

Objavljuje Hanka PaldumPonedjeljak, 23. studenoga 2020.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh