Film i TV

Senad Bašić: Odlazak Nadarevića je gubitak za regiju, danas sam izgubio člana porodice

Senad Bašić za legendarnog Mustafu Nadarevića kaže kako mu je bio poput oca. Bio je njegov najdraži kolega i uživao je u svakom trenutku u kojem su imali priliku sarađivati i družiti se.

Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović - RadioSarajevo.ba

Raditi sa Mustafom je bila privilegija i čast, istakao je Bašić. Sa legendarnim glumcem sarađivao je više od 20 godina, te je izrazito potresen viješću o njegovoj smrti.

“Radili smo zajedno još od mojih studentskih dana. Snimi smo ‘Nafaku’, ‘Kod amidže Idriza’, ‘Savršen krug’, ‘Lud, zbunjen, normalan’… Ni sa kim nemam toliko zajedničkih projekata. Ni sa kim nisam tako dugo i intenzivno sarađivao. Zbližili smo se, bili smo kao otac i sin”, emotivno govori glumac.

Bašić ističe kako je danas izgubio člana porodice. Nadarevića će pamtiti kao čovjeka koji je živio za svoj posao, prenosi “Klix“.

“U potpunosti je bio posvećen poslu koji je radio. Time me zarazio, naučio me da čovjek mora cijelog sebe posvetiti poslu da bi uspio napraviti nešto vrijedno. Odlazak takve veličine je veliki gubitak za regiju”, tužno zaključuje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh