Film i TV

Svi je znate kao Evu Ras – ali to nije njeno pravo ime: A tek da vidite kako je nekad izgledala

Eva Ras jedna je od kontroverznijih glumica sa ovih prostora, a njena životna priča je toliko bila ispunjena usponima i padovima, da bi se od nje mogao sačiniti holivudski film.

Eva Ras - Snapshoot

Poznata glumica, ali i slikarka i književnica, rođena je u Subotici 1. januara 1941. godine kao Eva Marija Balaš Vagner, od majke Marije Balaš i oca Roberta Vagnera, mađarskih Jevreja.

Evi su život obilježile velike tragedije, od kojih je najbolnija ta kada je izgubila kćerku.

Prvobitno glumica je izgubila supruga Radomira Stevića Rasa, slikara i vlasnika pozrišta u kojem je bila zvijezda, a izgubila je i svoje jedino dijete, kćerku Krunu, koja je imala samo 24 godine kada je preminula u Parizu. Tamo je studirala.

O uzrocima njene smrti pričalo se svašta, ali ništa nisam htjela komentarisati. Ono što mi niko ne može osporiti jeste to da je Kruna bila najmlađa srpska spisateljica koja je od sedme do dvanaeste godine objavila tri književna djela – govorila je Eva za domaće medije.

Evo kako je Eva nekad izgledala:

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Eva Ras nekad i sad.

Objavu dijeli ⬆⬆?Zapratite?⬆⬆ (@srbija_showbizz)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh