Film i TV

Od čega je umrla mlada voditeljica: Ovo je bolest koja ju je s 32 godine odvela u smrt

Brojni mediji u Turskoj, ali i drugim zemljama objavili su vijest o smrti Dilay Kemer, mlade televizijske voditeljice, koja je ovaj svijet napustila u dobi od 32 godine života.

Dilay Kemer - Screenshot

Ko je Dilay Kemer i koja bolest je u pitanju da ju je odvela u smrt?

Ona je radila za Fenerbahçe TV, a dijagnoza je bila zaista teška. U pitanju je leukemija, koju doktori nisu uspjeli izliječiti.

Iako je pronađen donor I bila urađena transplantacija koštane srži, bolest se vratila.

Dilay Kemer je rođena u Antaliji 1988. godine, a po završetku srednjoškolskog obrazovanja otišla je u Istanbul, gdje je na Yeditepe univerzitetu studirala političke nauke i međunarodne odnose. Od 2009. godine je jedno vrijeme vodila modni blog, a kao pripravnik je radila u oglašavačkoj agenciji, istovremeno se obučavajući za posao voditelja.

Trud se isplatio pa je dobila posao prezentiranja news sadržaja i različitih drugih programa na Fenerbahçe TV, no bolest i smrt prekinuli su obećavajuću karijeru, prenosi “Doznajemo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh