Film i TV

Mnogi nisu imali pojma da postoji: Ovo je rođeni brat Breda Pita, ne možete ni zamisliti kako izgleda

O jednom od najzgodnijih glumaca Holivuda, Bredu Pitu, javnost zna gotovo sve, ali mnogi ne znaju on ima i tri godine mlađeg brata Daga koji je veliki filantrop.

Brad Pitt - Depo.ba

Za razliku od svog brata čiji život su obilježile i turbulentne ljubavne veze, Dag je već trideset godina u srećnom braku i ima troje djece. Dag je prikupio 750.000 dolara za projekte čiste vode u Tanzaniji, osnovao je i fondaciju “Care To Learn” koja brine o siromašnoj djeci.

Ovu fondaciju odlučio je da osnuje nakon što je čuo priču kako su jednog dječaka djeca u školi ismijavala jer je nosio mamine pantalone zato što nije imao novca za nove. Svoju karijeru počeo je u jednoj kompjuterskoj kompaniji i tim poslom se bavi i dalje, a američki mediji pišu da je jako uspješan i zarađuje nešto manje od starijeg brata pa se tako procjenjuje da Dagovo bogatstvo iznosi 240 miliona dolara, dok je Bredovo 300 miliona dolara.

Dag se bavi fotografijom i prodajom svojih fotki, a novac donira humanitarnim organizacijama. Jednom prilikom ispričao je da mu je u početku smetalo kada su ga novinari zvali kako bi provjerili neke informacije o njegovom bratu, pa je odlučio da počne da izmišlja priče kako bi vidio hoće li ih objaviti ili ne. Rekao je i da je počeo da fotografiše paparace koji ga prate, što je njima smetalo, pa su prestali da ga prate. Dag svoje slobodno vrijeme uvijek posvećuje porodici i kada su na okupu sva njegova djeca često odlaze na planinarenje ili voze bicikle u prirodi, prenosi “Novi“.

Bred Pit – Screenshot

Bred Pit – Screenshot


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh