Film i TV

Prije 20 godina proglasili su ga najse*si muškarcem svijeta

Slavni holivudski glumac se proslavio 70-ih godina, a od prvog dana je miljenik žena širom svijeta.

Richard Gere - Instagram

Legendarni američki glumac i producent Ričard Gir (71) je jedan od najpriznatijih glumaca na svijetu, a više puta je bio okarakterisan kao najse*si glumac na svetu, koji je zaveo najpoznatije žene Holivuda, piše “Direktno“.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#tbt

Objavu dijeli Richard Gere (@richardgereofficial)

Holivudski šmeker svoju blistavu karijeru započeo je 70-ih godina, a od početka glumačke karijere do sada bio je sa mnogim slavnim koleginicama, a fanovi su sa iščekivanjem pratili dešavanja u njegovom burnom ljubavnom životu.

Gir je odrastao u Njujorku, a za umjetnost je počeo da se interesuje u srednjoj školi. Studirao je filozofiju ali nikada nije završio fakultet, već se posvetio glumi. U pozorištu je počeo da radi 1969. godine, a sredinom 70-ih je dobio je prvu filmsku ulogu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Richard Gere (@richardgereofficial)

Nakon što se pojavio u filmu “Američki žigolo” postao je se*s simbol o kom su maštale sve žene svijeta. Za film “Oficir i džentlmen” iz 1982. godine dobio je dva Oskara, a veliku slavu postigao je i u romantičnim komedijama.

Nekoliko puta se na velikom platnu pojavio i s koleginicom Džulijom Roberts u kojima su tumačili glavne uloge, koje su zavoljeli obožavatelji sa svih kontinenata, a mnogi su navijali da se među njima nešto desi i u privatnom životu. Bili su omiljeni bioskopski par, a u privatnom životu jako dobri prijatelji.

Godine 1999. magazin “People” je Ričarda Gira proglasio najse*si muškarcem na svijetu, a i prije toga je ljubio neke od najljepših koleginica sa seta.

70-ih godina on je bio u vezi sa Penelopom Milford, a zatim je bio sa umjetnicom Silvijom Martins.

Povezivali su ga s brojnim koleginicama, među kojima su Dovn Stil, Lori Rodkin, Barbrom Strejsend i brojnim drugim, a optuživali su ga i da je imao afere s Prisilom Prisli i Kim Besindžer.

Sa supemodelom Sindi Kraford je bio u braku od 1991. do 1995. godine, a u novembru 2002. vjenčao se s manekenkom Karej Louvel. Par je u braku dobio sina Homera Džejmsa (20), a 2013. su se razveli nakon 11 godina braka.

Početkom aprila 2018. godine Gir je pred oltar odveo 33 godine mlađu špansku aktivistkinju Alehandru Silvu. Par mjeseci kasnije objavili su da čekaju svoje prvo dijete, a u aprilu ove godine na svijet je stigao njihov drugi sin.

I Ričard i njegova supruga već imaju djecu iz prethodnih brakova, dok Alehandra ima Alberta (7) iz braka sa biznismenom Govinom Fridlendom

– Najsrećniji sam čovjek u univerzumu. Kako ne bih bio? Oženjen sam prelijepom ženom koja je pametna, nježna, posvećena tome da pomaže ljudima, zabavna, strpljiva, zna da oprosti, odlična kuharica i pravi najbolje salate na svijetu – ispričao je glumac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh