Film i TV

Najteži dani glumice iz kultne serije: Rak se vratio nakon tri godine, u 4. stadiju je

Glumica je u februaru ove godine otkrila kako joj se rak vratio nakon što ga nije bilo tri godine. U martu je objasnila da se osjeća depresivno te da prihvaća svaki novi dio stvarnosti koja joj je bolest donijela

Shannen Doherty - Fokus

Život ju nimalo ne mazi, a zloćudna bolest otjerala ju je u krevet više od jedanput. Glumica Shannen Doherty, poznata po ulozi vesele Brende iz serije “Beverly Hills” proživljava najteže dane jer traje njezina borba s rakom koji se vratio u najgorem stadiju nakon tri godine.

Njezin kolega Jason Priestly, koji je u istoj seriji glumio njezinog blizanca Brandona, otkrio je kako je u kontaktu s glumicom.

– Svakih nekoliko mjeseci se čujem sa Shannen da provjerim kako je i što radi – kazao je 51-godišnjak za australski Studio 10 u intervjuu na Instagramu.

– Ona je strašno jaka žena. Oduvijek je bila borac i znam da će se boriti najviše što može – tvrdi glumac dodajući da se s 49-godišnjakinjom zadnji put čuo nedavno te da je zvučala u redu.

Podsjetimo, glumica je u februaru ove godine otkrila kako joj se rak vratio nakon što ga nije bilo tri godine. U martu je objasnila da se osjeća depresivno te da prihvaća svaki novi dio stvarnosti koja joj je bolest donijela.

– Za nekoliko dana će se saznati da imam 4. stadij raka, rak se vratio i zato sam ovdje – rekla je voditeljici plačući i dodala: Ovo je gorka pilula za progutati. Skamenjena sam, jako uplašena, priznala je tada u “Good morning America”, prenosi “Fokus“.

Najteže joj je bilo saopćiti grozne vijesti suprugu Kurtu i majci Rosi.

– Moja majka je nevjerovatno hrabro ljudsko biće, kao i moj muž. Međutim, brinem se za njega – kaže Doherty, koja inače nema djece.

Podsjetimo, glumici je dijagnosticiran rak dojke u februaru 2015, a javnost je za njenu bitku saznala u augustu iste godine. Uslijedila je kemoterapija, a hrabra Shannen je o tome često govorila u javnosti, i objavljivala fotografije na Instagramu, kako bi podigla svijest o prevenciji raka dojke.

– Dan nakon kemoterapije nije uvijek dobar. Katkada nisi u stanju plesati, ne možeš jesti, a pokatkad ne možeš ni razmišljati o idućem danu. Imaš dojam da jednostavno nećeš uspjeti. To prolazi. Katkada se sve nastavi već sljedeći dan, pokatkad se to dogodi dva dana poslije, a nekad je potrebno šest dana, ali uvijek prođe i onda se možete kretati. Možete se nadati. Svi vi koji bolujete od raka i svi koji patite – budite hrabri.

Budite jaki! Budite pozitivni – napisala je na Instagramu.

Nakon završetka tretmana zahvalila je osoblju bolnice, a posebno suprugu Kurtu koji je cijelo vrijeme bio uz nju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh