Film i TV

Grand Prix 21. MFF-a filmu ‘Dublje od dna’

Film ‘Dublje od dna’, libanonske redateljice Sarah Kaskas jednoglasnom odlukom žirija osvojio je Grand Prix 21. Mediteran Film Festivala, koji se od 19. do 22. kolovoza u online izdanju održao u Širokom Brijegu. Najboljim kratkim filmom proglašen je ‘Pakao’, dokumentarac španjolskog redatelja Raula de la Fuentea.

Film Dublje od dna / PR - Haber.ba

U svojem obrazloženju, žiri u sastavu Bojana Burnać, Ivana Roščić i Dušan Moravec naveli su kako autorica filma ‘Dublje od dna’ hrabro i sigurno vodi gledatelje ulicama raspadnutog i kaotičnog Beiruta, prateći potresne životne priče protagonista i njihovu nadu.

”Narativna linija filma daje usporedan pogled na sudbine tih ljudi, ali i grada. Film u kojem su grad i njegovi stanovnici kao jedan organizam. Jednako tako, film u kojem su izvrsna dramaturgija, kamera i zvuk kao jedan organizam”, stoji u njihovom obrazloženju.

Žiri je dodijelio i dva posebna priznanja – filmu ‘Eter’, turske redateljica Ruken Tekes i filmu ‘Grad mrtvih’ španjolskog redatelja Miguela Eeka.

”Ruken Tekes maestralno je ispunila filmsko vrijeme meditacijom o sjećanju na svijet koji nestaje i meditacijom o svijetu koji dolazi”, navode članovi žirija u svojoj odluci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh