Film i TV

“Da vam pokažem šta kovid radi vašoj kosi” – Alisa Milano je jedna od brojnih žena koje se bore sa ovom posljedicom virusa

Glumica Alisa Milano podijelila je sa svojom publikom jednu od posljedica kovida-19.

Alisa Milano - Twitter

Oko milion i po ljudi trenutno je pogledalo upozorenje koje je postavila Alisa Milano nakon što se inficirala korona virusom. Ona je pokazala jednu od posljedica infekcije, a to je opadanje kose.

Da vam pokažem šta Kovid19 radi vašoj kosi. Molim vas, shvatite virus ozbiljno i nosite masku – poručila je uz snimak.

Na snimku je pokazala bez koliko kose ostaje prilikom češljanja, a Alisa nije rijedak slučaj. Nedavno je istu stvar pokazala Grejs Dadli (30) iz Eseksa kojoj je kosa toliko opala poslije kovida da ovih dana nosi periku.

Svaki put kada bih očešljala kosu, ostala bih bez gomile vlasi. Na kraju sam se zabrinula i otišla na pregled gdje mi je rečeno da je to posljedica kovida. Ljekar mi je rekao da, budući da sam bila na ivici smrti, tijelo je ukinulo sve funkcije koje nisu od važnosti, uključujući i razvoj folikula – kaže ona.

Budući da sve više žena prijavljuje ovaj problem, o njemu pričaju i ljekari i za sada ga prepoznaju kao telogen efluvijum, što je drugi najčešći tip opadanja kose kod žena, a u pitanju je poremećaj na skalpu i poremećaj rasta dlake.

Telogen efluvijum je vrlo često privremen i izliječiv. U dosta slučajeva traje oko pola godine, a ako potraje duže prelazi u hronično stanje.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh