Film i TV

Borisa Komnenića je proslavila serija “Bolji život”, a malo je poznato da je drugi čuveni glumac odbio njegovu ulogu

Boris Komnenić je maestralno odigrao ulogu Aleksandra “Guze” Popadića u kultnoj seriji “Bolji život”, a nije pogrešno reći da mu je ova rola obilježila karijeru budući da ga mnogi i danas pamte po njoj.

Boris Komnenić - Kurir.rs

Ipak, manje je poznato da njemu ova uloga uopšte nije bila namjenjena, a to je otkrio scenarista Siniša Pavić u posljednjem intervjuu.

Željeli smo da Žarko Laušević igra Aleksandra Popadića, međutim termini snimanja “Boljeg života” poklopili su se sa njegovim tadašnjim obavezama, a on nije mogao da postigne da radi na više projekata – ispričao je Siniša za “Hit Informer“.

Žarko Laušević – RAS Srbija

Lauš je tada imao 27 godina i bio je idealan za ulogu advokata i najstarije dijete u porodici. Kada je Lauš odbio ulogu, morali smo u kratkom roku da mu pronađemo zamjenu – dodao je Pavić.

Boris Komnenić je izabran kao najbolje rješenje. Kasnije se ispostavilo da je baš ta uloga obilježila njegovu karijeru – zaključio je scenarista.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh