Film i TV

Nakon mise u Sarajevu Vištica progovorila o Crkvi: Nikad javno nisam govorila o tome

ZBOG mise za žrtve bleiburške tragedije u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, crkva je posljednjih dana glavna tema u susjednoj Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj.

Glumica Ornela Vištica posvetila je jedan status na Facebooku Crkvi, a i sama priznaje da o toj temi dosad nije govorila.

“O Crkvi…nikad javno nisam govorila, danas osjećam potrebu… U maloj bakinoj kućici pored Ljubuškog u blizini Franjevačkog samostana na Humcu, dolazio bi svećenik… Baka je inzistirala da uzmem malu knjižicu koja se zove molitvenik i krenem moliti, onako kako me ona učila. Govorila je kako u molitvama mislimo prvo na slabije od nas, na one kojima je pomoć potrebna, na bolesne i na one koje volimo. A posebno na umrle. Na sve one koji su nevino izgubili živote. Posebno je inzistirala na molitvama Sv. Anti”, prisjetila se.

Posljednje dane glumica provodi na Hvaru, a pozirala je pored Franjevačkog samostana u Hvaru, prenosi index.

O Crkvi…nikad javno nisam govorila, danas osjećam potrebu…U maloj bakinoj kućici pored Ljubuškog u blizini…

Gepostet von Ornela Vistica am Sonntag, 17. Mai 2020


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh