Film i TV

Tom Hanks podijelio fantastičnu vijest nakon što je izliječen od korona virusa: Kesa koja može spasiti živote troje ljudi

Glumac Tom Henks i njegova surpuga Rita Vilson uspješno su se oporavili nakon što su testirani pozitivno na korona virus.

Tom Hanks - Indiewire.com

Poslije oporavka Tom i Rita u tijelu imaju antitijela koja mogu da pomognu drugim ljudima koji su zaraženi i koji se bore sa infekcijom, prenosi “Žena“.

Ljekari širom svijeta su prethodnih mjeseci bili u potrazi za terapijom koja bi mogla da im pomogne u borbi protiv visokozarazne bolesti respiratornih organa izazvanih korona virusom.

U tom traganju su došli i do metode poznate još od kraja 19. vijeka, odnosno, da krvna plazma izliječenih osoba ima antitijela za virus.

Tom i Rita su donirali rekonvalescentnu plazmu kako bi pomogli ljudima.

Prema izvještaju sa Harvardovog sajta jedna kesa može da pomogne troje ljudi. Tom Henks i Rita Vilson nisu jedini koji su se izborili sa virusom i koji mogu da doniraju kako bi spasili živote drugih ljudi.

Glumac je dobru vijest o donaciji podijelio na Instagramu i Tviteru. Zdravstvena zajednica i fanovi su se zahvalili na širenju svijesti i važnosti doniranja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh