Film i TV

Brad Pitt se prerušio u američkog prvoborca protiv koronavirusa i javno ismijao Trumpa

U skeču snimljenom za potrebe popularne američke emisije, glumac Brad Pitt analizirao je i “preveo” izjave predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa, koje su uzburkale američku, ali i svjetsku javnost.

Brad Pitt - Screenshot/YouTube

Polovinom protekle sedmice i na jednoj od posljednjih medijskih konferencija u Bijeloj kući, Trump je predložio da se virus COVID-19 liječi ubrizgavanjem dezinfekcijskog sredstva bolesnicima, što je izazvalo lavinu zgražavanja javnosti i osudu svjetske zdravstvene zajednice.

Kad (predsjednik) kaže da se svi mogu testirati, to zapravo znači – niko“, izjavljuje Brad Pitt u novom skeču SNL-a u ulozi doktora Anthonyja Faucija.

Osvrnuvši se na spornu Trumpovu izjavu o liječenju koronavirusa dezinfekcijskim sredstvima, prekrio je oči dlanom kazavši:

Znam da ne bih trebao dodirivati lice. Sada mogu očekivati otkaz“, da bi na kraju skeča skinuo periku zahvalivši se Fauciju i svim ljekarima koji ulažu velike napore u borbi protiv koronavirusa, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh