Film i TV

Deset dokaza da je Anđelina Džoli veliki dobrotvor!

Iako kod ljudi izaziva oprečna mišljenja, Anđelina Džoli je osoba koja iza sebe ima niz dobrih djela

Angelina Jolie - Nezavisne.com

Donosimo vam spisak od 10 stvari koje dokazuju da Anđelina Džoli ima zlatno srce:

Sve je počelo sa Larom Kroft

2000. godine Anđelina Džoli je otišla u Kambodžu kako bi snimila film Lara Kroft. Tih godina se ova zemlja borila sa teškom humanitarnom krizom što je glumicu strašno pogodilo.

Započela je sopstveno istraživanje o prolematičnim mestima širom sveta i njhovim izbeglicama. Kasnije je posetila više od 30 zemalja, pružajući humanitarnu pomoć ljudima kojima je potrebna donirajući novac. Anđelina je imenovana za ambasadora dobre volje UNICEF-a.

Njena ljubav prema prirodi je veoma jaka

Svoje prvo dete usvojila je iz kambodžanskog sirotišta. Pošto je želela da on ima korenje, kupuje kuću u ovoj zemlji. Ispostavilo se da se to imanje nalazi na Nacionalnom parku Somlout. Anđelina je tada odlučila da kupi 60.000 hektara zemlje i napravi rezervat za divlje životinje. Imanje je nazvano Medoks Džoli Projekt, a danas se zove Medoks Džoli-Pit Fondacija. Zbog ovog podviga je dobila državljanstvo Kambodže.

Važno joj je pitanje izbeglica

Još od 2001. godine aktivno vodi brigu o izbeglicama širom planete. Odlazi u kampove za izbeglice širom planete donirajući novčanu pomoć. Gde god može, gradi škole i zdravstvene ustanove za raseljena lica.

Tako, 2010. godine donira 75,000 dolara kako bi otvorila osnovnu školu za devojčice u Avganistanu. Do tada ni jedna ustanova tog karaktera nije postojala u Avganistanu.

Podržava niz humanitarnih organizacija

Anđelina učestvuje u 29 različitih humaitarnih fondacija uključujući one za borbu protiv siromaštva, raka, napuštene dece, obrazovanja i psihosocijalne podrške.

Uvek se bori za prava žena širom planete

Bori se za žene svih nacionalnih pripadnosti i rasa. Zalaže se za borbu protiv se*sualnog nasilja u ratnim zonama.

Podseća žene da vode računa o svom zdravlju

Anđelina Džoli je izgubila majku i tetku i to od raka. Zbog genetske predispozicije podvrgla se preventivnoj dvostrukoj mastektomiji. O tome je ona otvoreno pričala hrabreći žene širom sveta da redovno idu na preglede.Ne okleva da daje novac u dobrotvorne svrhe

2008. godine rodila je blizance. Ekskluzivne fotografije prodala je časopisima za 14 miliona dolara. Sav novac je dala u humanitarne svrhe.

Rado donira novac za prirodne katastrofe

2011. godine razorni tornado pogodio je Misuri. Anđelina je donirala 500.000 dolara za pomoć pri obnovi. Isto je uradila i za Haiti 2010. godine.

Inspiriše i sopstvenu decu

Njena kćerka Zahara dizajnirala je nakit sa poznatim dizajnerom. Sav novac od tog nakita darovala je za prihvatilišta za decu u Los Anđelesu,piše Stil

Radi sve da bi impresionirala svoju decu

Pošto je njen sin Medoks zaluđen avionima, Anđelina je odlučila da nauči da pilotira. Taj podvig je obrazazložila kako želi da bude Supermama svojoj deci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh