Film i TV

Poplavljeno raskošno imanje Georgea Clooneyja, vrijedno 14 miliona eura

Gotovo cijelo imanje holivudske zvijezde Georgea Clooneyja i njegove supruge Amal, koji se nalazi u Berkshireu, poplavila je rijeka Temza nakon obilnih padavina tokom oluje Dennis, koja je pogodila Ujedinjeno Kraljevstvo.

Imanje Georgea Clooneyja - Klik.hr

Fotografije ovog imanja iz 17. stoljeća prije i poslije poplave su šokantne. Na njima se vidi da je teniski teren koji se nalazi u sklopu imanja potpuno pod vodom, kao i terasa Clooneyjevog luksuznog ljetnikovca. Najveći dio posjeda je pod vodom, a ovo nije prvi put da se to događa, piše The Sun.

Clooney i njegova supruga preselili su se ovdje 2016. godine nakon što je imanje punih 18 mjeseci renovirano, jer je prethodno bilo poplavljeno, prenosi “Klix“.

Slavni par, koji je dobio blizance u junu 2017. godine kupio je ovu kuću za nepoznatu svotu novca, kada se ljetnikovac u septembru 2014. godine našao na tržištu po cijeni od gotovo 9 miliona eura.

Da stvari budu još gore, u Engleskoj su najavljene obilne padavine koje bi mogle izazvati još intenzivnije poplave. Predviđa se da bi moglo doći do još jedne oluje, koja će, ako bude dovoljno jaka, biti peta ove sezone, i dobit će ime Ellen.

Oluje Dennis i Ciara obilovale su padavinama i Britanija se suočila s najgorom poplavom u posljednjih 200 godina. U posljednja 24 sata palo je više kiše nego što obično padne u mjesec dana, a stotine ljudi je evakuirano iz svojih domova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh