Film i TV

U 82. godini umro američki glumac Ron Leibman

Američki glumac Ron Leibman preminuo je u dobi od 82 godine od posljedica upale pluća, izvijestio je njegov menadžer Robert Attermann.

No image - Haber.ba

Zaposlenici agencije Abrams Artist žalosni su zbog vijesti o Ronijevoj smrti. Bio je iznimno talentiran glumac sa zavidnom filmskom, televizijskom i kazališnom karijerom. Naše su misli uz njegovu suprugu Jessicu i uz ostale članove njegove porodice”, napisao je Attermann, a prenosi “CNN”.

Rođen je 1937. godine u New Yorku, a gledatelji će ga pamtiti po ulogama u filmovima poput “Klaonica 5”, “Where’s Poppa?” i “Norma Rae” iz 1979. godine u kojem je glumio s glumicom Sally Field.

“Neka od mojih najljepših sjećanja u karijeri vezana su uz Rona Leibmana. Hvala ti, bio si moj pobjednik. Počivaj u miru Ron”, napisala je Field.

Nagradu Emmy osvojio je 1979. za ulogu u seriji Kaz, čiji je autor, a 1993. osvojio je nagradu Tony za najboljeg glumca za ulogu Roya Cohna u predstavi “Anđeli u Americi”.

Tv gledatelji će ga se sjetiti i po ulozi dr. Leonarda Greena, Rachelina razdražljivog oca iz sitcom serije “Prijatelji”.

Među posljednjim njegovim projektima je FX show “Archer” u kojemu je posudio glas liku Rona Cadillaca, piše “Hina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh