Film i TV

Dženifer Aniston: Majci sam sve oprostila, nije znala drugačije

Dženifer Aniston (Jennifer, 50) danas je jedna od najplaćenijih glumica svijeta, s ušteđevinom od skoro 20 miliona dolara u karijeri dugoj više od dva desetljeća. No, počeci za nju nisu bili laki, pogotovo jer nije imala podršku porodice.

Jennifer Aniston - Womenshealthmag.com

O svom lošem odnosu s preminulom majkom, nekadašnjom manekenkom Nensi Aniston (Nancy) glumica je već nekoliko puta govorila. Osim toga, poznato je da se njen otac, operni pjevač Džon Aniston (John), također, protivio njenom odlasku u glumačke vode.

Leđa su joj tih godina okrenuli i ostali članovi porodice i šire rodbine, koji su smatrali da Holivud nije idealna destinacija za nju.

Međutim, Aniston je, na sreću njenih fanova, ali i glumačke struke, prkosno odlučila svima pokazati da su u krivu. Iza nje su brojne uspješne filmske i televizijske uloge, od kojih najznačajnija desetogodišnja u seriji “Prijatelji”.

U godišnjem izdanju “People of the Year” našla se Dženifer, koja je ovoga puta govorila o svom toksičnom odnosu s porodicom koja nije vjerovala u nju.

– U sebe sam počela vjerovati još u ranim 20-ima. Najteže je bilo biti potpuno iskren s mojom porodicom. Međutim, to me oslobodilo i zbog toga sam postala tako uspješna u karijeri. Porodica mi je govorila da od glume nikada neću zaraditi ništa. Kada mi se neko tako postavi, u meni se probudi inat da mu pokažem suprotno. A onda su došli ”Prijatelji” i svi su vidjeli da ću ipak zaraditi neke novce – prisjetila se simpatična 50-godišnjakinja.

Svojoj majci, s kojom je imala vrlo turbulentan odnos, danas ništa ne zamjera. Tvrdi kako nije znala ni mogla drugačije, jer je sama bila tako odgajana.

– Zapravo, moja majka propuštala je ono najbitnije. Mislim da se zaista trudila, ali borba između finansijskih problema i suprugova odlaska potpuno su je zbunili. Sigurno nije bilo lako biti samohrana majka u 80-ima – rekla je jednom prilikom Aniston o majci Nensi, s kojom nije razgovarala čak devet godina, a onda su se, nakon što se razvela od Breda Pita (Brad Pitt), ponovo zbližile, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh