Film i TV

Već 20 godina sve muči isto pitanje o Titaniku: Selin Dion konačno progovorila i riješila vječitu dilemu

U čuvenom filmu Titanik, koji je snimljen 1997. godine, scena u kojoj Leonadro Dikaprio i Kejt Vinslet plutaju u vodi nakon što je brod potonuo prouzrokovala je vječito pitanje na koje je sada odgovorila Selin Dion.

No image - Haber.ba

Naime, svi koji su gledali film oduvijek su se pitali zašto Džek nije uspio da legne pored Rouz na plutajuća vrata usred okeana i tako i on preživi.

Selin je gostovala u emisiji Džimija Falona gdje joj je on postavio pitanje o kome već 20 godina svi polemišu. “Nemoj da me stavljaš u neprijatnu poziciju. Šta ako planiraju da snime i drugi nastavak filma?”, rekla je pjevačica kroz smijeh.

“Prvo, ako malo bliže pogledate situaciju, Rouz je možda mrtva ili u potpunosti smrznuta i nije u potpunosti svjesna situacije. Drugo, njemu ne treba pozivnica da se popne gore”, rekla je.

Kako se o ovoj temi godinama raspravlja, nekoliko puta su pitali i reditelja Džejmsa Kamerona zašto je Džeka ostavio u ledenom okeanu.

“Mislim da je zaista smješno da vodimo ovu diskusiju 20 godina kasnije, iako to pokazuje da je film bio i te kako utjecajan jer je sve povrijedilo kada je Džek umro”, rekao je Kameron.

“Da je preživio, film ne bi imao smisla. Ipak je ovdje riječ o smrti i razdvajanju. Morao je da umre”, zaključio je, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh