Film i TV

Umrla jedna od najljepših glumica bivše Jugoslavije

Glumica Marija Baksa preminula je u svom stanu u Beogradu u 74. godini života.

Marija Baksa- Screenshot

Iako je kraj svog života dočekala u glavnom gradu Srbije, ova zanosna glumica talijanskog porijekla rođena je u Osijeku 1946. godine, prenose “Novosti“.

Filmsku karijeru je započela s dvadeset godina glumeći u filmu “Svi bokseri idu u raj”, a veliku popularnost je stekla 70-ih godina prošlog stoljeća zbog kontroverznih, erotski nabijenih i slobodnijih uloga koje su joj redatelji dodjeljivali.

Publika će je pamtiti po ulogama u filmovima “Kiklop”, “Mlad i zdrav kao ruža” i “Davitelj protiv davitelja”.

Osim u Jugoslaviji, Marija je glumila i u talijanskim i američkim filmovima.

“Jugoslavenski se*s simbol” kako su je zvali, bila je fatalna plavuša prodornih zelenih očiju, neki su je čak uspoređivali s Avom Gardner i Catherine Deneuve.

Priča se da su na njen spomen mnogi muškarci uzdisali te da je imala velik broj udvarača, zbog čega je i dan danas smatraju jednom od najfatalnijih i najmisterioznijih glumica naših prostora


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh