Film i TV

Glumica otišla na Kipar; kako izgleda njen život tamo

Mirka Vasiljević nedavno je sa djecom otišla na Kipar, u Nikoziju, kod supruga Vujadina Savića koji trenutno tamo ima profesionalni angažman.

Mirka Vasiljević - Nezavisne

Nakon tri mjeseca razdvojenosti Mirka je sa troje djece spakovala kofere i otišla u Nikoziju, kako ni porodica bila na okupu, a kako ističe na promjenu su se brzo navikli.

Živjeli smo u veliki gradovima gdje je sve užurbano, ali i u manjim gdje vrijeme teče znatno sporije i trudili smo se da u svakom mjestu uživamo i maksimalno iskoristimo sve mogućnosti koje nam se nude. Ni škola nam nije problem, kombinujemo. Imam sreće da je moj posao periodičan, zasad igram u četiri predstave, ali ako budem prihvatila i ulogu u nekoj TV seriji, sigurno je da ćemo djeca i ja duže boraviti u Beogradu, pa će najstariji sin ići u školu Kralj Petar Prvi, koju sam i ja završila. U Nikoziji postoji dosta internacionalnih škola i vrtića koji su odlični, pa će ih klinci pohađati dok boravimo na ostrvu – rekla je glumica za magazin “Gloria“.

Mirka ne krije da joj nedostaje posao, te da se uvijek raduje kada dolazi u Beograd da odigra neku od predstava u kojima trenutno ima angažmane. Zbog poslovnih obaveza u rodni grad putuje nekoliko puta mjesečno.

Nije mi teško da dođem na dan ili dva, jer glumu obožavam, a i navikla sam na jak tempo. Zapravo, sjajno funkcionišem kad imam mnogo obaveza, ako imam samo jednu ubijem se od dosade. Nadam se da će mi iz godine u godinu biti sve lakše jer će djeca biti veća, pa ako mi ponude neku veću ulogu u seriji, moći ću da je prihvatim – ispričala je Mirka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh