Film i TV

NE DIRAJTE MI PORODICU: Dragan Bjelogrlić o saobraćajnoj nesreći koju je skrivio njegov sin Aleksej

Nesreća se dogodila prije više od godinu dana

Dragan Bjelogrlic - Kurir.rs

Dragan Bjelogrlić održao je press konferenciju na kojoj je po prvi puta progovorio o prometnoj nesreći koju je skrivio njegov sin Aleksej. Iako se nesreća dogodila prije više od godinu dana vijest o nesreći tek je sada isplivala u medije. Tada 18-godišnji Aleksej upravljao je automobilom bez dozvole te naletio na motociklista i pri tome ga teško ozlijedio. Prema pisanju medija Bjelogrlićev sin navodno je ozlijeđenom muškarcu platio oko dvijne hiljade eura kako bi izbjegao zatvorsku kaznu. Informacijama koje kolaju srpskim medijima sada je odlučio stati na kraj Bjelogrlić koji smatra da mu se na ovaj način neko osvećuje. Bjelogrlić smatra kako su tekstovi objavljeni 14 mjeseci nakon nezgode i to ponajviše zbog toga što je u nekoliko navrata, ususret druge sezone serije ‘Senke nad Balkanom’, bez dlake na jeziku progovorio o stanju u društvu.

– Ove otrove ubuduće upućujte meni, ja sam tu imenom i prezimenom, ne dirajte porodice, djecu, ne samo meni, nikome, nijednoj javnoj osobi, političaru s bilo koje strane – rekao je Bjelogrlić koji je na konferenciju stigao u društvu advokata Gorana Draganića.

– Svjestan sam da nisam ni prvi ni posljednji, ali na ogromnu žalost onih koji su ustanovili metode zastrašivanja i ušutkivanja slobodnomislećih ljudi, ko god da su oni, ja sam došao da im kažem da se nisam uplašio – dodao je. Demantirao je i informacije o tome da je Aleksej pobjegao s mjesta nesreće.

– Pozvao je Hitnu pomoć, bio uz ozlijeđenog i predložio da s njim ode u Urgentni centar što je ovaj odbio. Tada je došao kući, rekao mi je što je bilo, otišli smo zajedno prvo u Urgentni centar, a potom u policijsku stanicu Vračar, gdje se prijavio – istaknuo je i kako su do njega stigle informacije da se sprema tekst o njegovoj kćerki,. Bjelogrlićev advokat pojasnio je i kako je na Alekseja, koji je u trenutku nesreće imao 18 godina, primijenjen princip oportuniteta te da je naredba tužioca bila da se uplati iznos od 2.000 eura te da nije riječ o nagodbi porodice Bjelogrlić s povrijeđenim čovjekom. Glumac je istaknuo kako je najvažnije da cijela Srbija čuje što se zaista dogodilo, a hoće li podići tužbe protiv srpskih medija tek će odlučiti, prenosi Express


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh