Film i TV

Premijera filma “Moždane opne”; u kojem je prikazano stanje društva postratne BiH

Nakon uspješnog prvijenca – dokumentarnog filma ‘Vrtovi crvene ruže’ premijerno prikazanog prethodne, 2018. godine, produkcija ‘Flumin’ iz Tuzle na čelu sa predsjednikom Harisom Šehovićem ove godine dovršila je snimanje igranog filma ‘Moždane opne’ čiji je autor upravo sam Šehović.

Premijera filma 'Moždane opne' - PR / Haber.ba

Premijerno prikazivanje igranog filma ‘Moždane opne’ održat će se 07.11.2019.godine (čevrtak) u kino sali Cinestar kina u Bingo City Centru u Tuzli sa početkom u 19:00 sati.

Film ‘Moždane opne’ prikazuje jednodimenzionalni okvir društva u kome svakodnevno obitavamo – jednu neprestanu deformaciju odnosa između društva i sistema. Filmom je prikazano stanje društva postratne Bosne i Hercegovine, pad sistema u svakom njegovom segmentu te mentalno percipiranje emotivnim naborom.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh