Film i TV

Oskarovka Jane Fonda uhapšena ispred Kongresa

Holivudska glumica i dvostruka dobitnica Oscara Jane Fonda uhapšena je na stepenicama Kongresa dok je protestovala protiv klimatskih promjena, objavili su američki mediji.

Jane Fonda - Screenshot

Glumica (81) je sa grupom demonstranata protestovala u okviru svoje kampanje pod nazivom “Fire Drill Friday” (Protivpožarni petak). Policija sa Capitol Hilla rekla je za “CBS” da je uhapšeno 16 osoba pod optužbama za ometanje dnevnog reda.

Jane Fonda, koja se preselila u Wahington da bi se borila protiv klimatskih promjena, obavezala se da će svakog petka, do januara, protestovati na stepenicama Kongresa. Najavljeno je da će joj se u akciji pridružiti i druge slavne ličnosti, naučnici, ekonomisti i ljudi iz zajednica koje su pogođene ovim promjenama, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh