Film i TV

Tajna “Boljeg života” – Violetu je umjesto Lidije trebalo da igra glumica koja je tragično stradala

Uloga Violete Popadić u kultnoj seriji ‘Bolji život’ proslavila je Lidiju Vukićević i napravila od nje se*s-simbol, ali malo ko zna da je nju zapravo trebalo da igra hrvatska glumica Ena Begović.

Lidija Vukićević - Screenshot/Youtube

Ena je ovu ulogu odbila zbog obaveza u pozorištu zbog čega nije ni prihvatala mnoge televizijske projekte.

Išla je iz projekta u projekat, a u ‘Boljem životu’ sigurno nije mogla da igra jer je imala obaveze u pozorištu. Igrala je te godine u predstavi ‘Skup’ Marina Držića, na Dubrovačkim ljetnjim igrama, a pripremale smo zajedno komad ‘Grička vještica’ po tekstu Marije Jurić Zagorke – izjavila je svojevremeno Enina sestra, glumica Mia Begović.

Inače, da je serija ‘Bolji život’ proslavila Lidiju Vukićević, i sama glumica je potvrdila.

Nekada smo zaista mogli da živimo od glume. U vrijeme ‘Boljeg života’ ja sam napravila kuću na Dunavu, kupila sam automobil od jedne reklame… Danas od glume ne može da se živi, naročito od pozorišta. Morate da imate dodatni posao i sreće. Nikad nisam bila u stalnom radnom odnosu, volim slobodu u svakom smislu te riječi i u svakoj sferi. Posrećilo mi se da sam dobila jednu od glavnih uloga kod Radoša Bajića, presretna sam i lijepo zarađujem – rekla je ranije Lidija, piše “Srbija danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh