Film i TV

Enis Bešlagić u maskirnoj uniformi s “ljiljanima” u tv seriji o “Oluji”

Prije nekoliko dana pala je prva klapa dramske serije “Nestali” koja se snima u Hrvatskoj, a donosi priču o akciji “Oluja”. Scenario je napisao Joško Lokas, a snimanje se odvija pod rediteljskom palicom Kristijana Milića i trajat će do kraja juna ove godine.

Enis Bešlagić - Facebook

Serija “Nestali” imat će četiri epizode u trajanju od 50 minuta. Priča je to o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči “Oluje”, a nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice, piše “Jutarnji“.

Duboko u neprijateljskom položaju jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatsku teritoriju u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih sukoba, pokušavaju pronaći put kući te svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi.

Snimanje TV serije “Nestali” – Jutarnji.hr

Seriju “Nastali” snima Hrvatska radiotelevizija (HRT) u saradnji s producentskom tvrtkom “Clinica studio”. Za snimanje serije odabran je Zadar i njegova okolina.

Glavne uloge hrvatskih vojnika povjerene su Goranu Navojecu, Bojanu Navojecu, Alanu Katiću, Vedranu Živoliću, Marku Cindiću i Filipu Križanu. U ostalim ulogama gledat ćemo Marinka Prgu, Tarika Filipovića, Sandru Lončarić, Mariju Škaričić, Enisa Bešlagića, Enesa Vejzovića i mnoge druge.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh