Film i TV

Keanu Reeves ponovo oduševio, njegove riječi svi treba da zapamtimo

Keanu Reeves nije čovjek od mnogo riječi, ali kad progovori, svaka mu je tačna.

Keanu Reeves - Net.hr

U petak uveče glumac je gostovao u emisiji Stivena Kolberta “The Late Show Stephena Colberta” i predstavljao ostvarenja u kojima radi, međutim u jednom trenutku razgovor je skrenuo na filozofiju i smrtnost, piše “Index“.

Pošto je Reeves iznio svoje veoma jednostavno mišljenje o smrti, voditelj je deset sekundi šutio.

Reeves je objašnjavao zaplet filma Bill & Ted, u kojem o dvojici glavnih likova i njihovoj sposobnosti da napišu Wyld Stallynsovu pjesmu zavisi cijeli svijet.

“Ako ne uspiju, to je kraj cijelog svemira, to je kraj vremensko-prostornog kontinuuma”, rekao je Reeves.

Voditelj ga je poslije toga pitao šta misli da se događa kad umremo.

Glumac je razmislio pa odgovorio: “Znam da ćemo onima koji nas vole nedostajati.

Inače, poznati glumac doživio je gubitke bliskih ljudi u životu.

Otac ga je napustio kada je imao samo tri godine, pa se često selio s porodicom i promijenio čak četiri srednje škole. patio je u to vrijeme od disleksije.

Godine 1993. njegov najbolji prijatelj River Feniks umro je od predoziranja, što je snažno uticalo na Reevesa. “Bio je sjajan tip i izvrstan glumac. Tako smo se dobro slagali, strašno mi nedostaje, često mislim na njega”, rekao je tada.

Još jedna tragedija zatekla ga je 1998. Sa svojom tadašnjom curom Dženifer Sajm čekao je dijete, ali su bebu izgubili u osmom mjesecu trudnoće. To je rezultiralo i raskidom veze, a poslije godinu i po Dženifer je poginula u saobraćajnoj nesreći.

Malo je poznata i činjenica da je Reeves zakonski staratelj svoje sestre, koja je oboljela od leukemije. Tokom njene borbe s opakom bolešću, glumac je pokrenuo niz humanitarnih inicijativa i često je donirao veće svote bolnicama i kampanjama s istim ciljem.

Taj dio razgovora počinje od devetog minuta:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh