Film i TV

Kinezi finansiraju rimejk kultnog partizanskog filma “Most”

U Pekingu je potpisan ugovor o snimanju rimejka ratnog filma “Most” reditelja Hajrudina Šibe Krvavca, iz 1969. godine.

Velimir Bata Živojinović - RadioSarajevo.ba

Ugovor je potpisan između kineske filmske kompanije “Huahua Media”, “Dandalion Production Inc.” iz Los Angelesa i Filmskog centra Sarajevo, kao vlasnika ovoga filma.

U rimejku ratnog filma “Most” će se, uz korištenje najsavremenijih tehničkih mogućnosti koja sedma umjetnost danas pruža, pokušati da se stvori novi filmski ep dostojan orginala, prenosi “Tanjug”.

Razgovarano je i mogućnosti nastanka rimejka filma “Valter brani Sarajevo”, u saradnji sa partnerom iz Hrvatske “Jadran Filmom”, koji je sa Filmskim centrom Sarajevo, u ovom velikom filmskom projektu.

Snimanje filma “Most” planirano je za početak 2020. godine.

Film “Most” – Screenshot/YouTube

Predstavnici “Huahua Media” dolaze u narednih mjesec dana u Sarajevo i Beograd radi obilaska lokacija, kastinga i daljnjih priprema za ovaj veliki filmski projekat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh