Film i TV

Pola godine bez Milene Dravić: Pamtimo je po velikim ulogama i po još većoj ljubavi sa Draganom Nikolićem

U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova

Milena Dravić i Dragan Nikolić - Blic.rs

Danas će svi oni koji su voleli Milenu Dravić obeležiti pola godine od kada se filmska diva upokojila. Inače, Milena je preminula u 79. godini nakon teške bolesti, piše “Telegraf.rs“.

Glumica Milena Dravić preminula je 14. oktobra 2018. godine, a sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju pored supruga Dragana Nikolića.

Jedna je od najvećih glumica koje su imale Srbija i Jugoslavija. U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova, a najpoznatiji u kojima je ostvarila ulogu su, između ostalih, “Prekobrojna”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Kozara”, “Bitka na Neretvi”, “Una”, “Rad na određeno vreme”, “Nije lako sa muškarcima” i “Zona Zamfirova”.

Filmska, televizijska i pozorišna glumica Milena Dravić, od svoga prvog filma “Vrata ostaju otvorena” – koji je kao tinejdžerka 1959. snimila pod rediteljskom palicom izuzetnog, pokojnog Františeka Čapa, češkoga emigranta stalno nastanjenog u Sloveniji – izrasla je u miljenicu gledalaca. Svojim šarmom i spontanošću se nametnula, pa ubrzo snima i brojne druge filmove.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh