Film i TV

On je muškarac bez mrlje: Za Barišom Kiličom žene uzdišu, ali on je vjeran samo njoj

Slavni turski glumac je sve, samo ne tipična zvijezda.

Bariš Kilič - Screenshot

Šarmantnog Bariša Kiliča trenutno gledamo u novoj sezoni serije ‘Rat ruža’ u kojoj tumači glavni lik, Omera. Omer je estetski hirurg koji žene očarava svojim izgledom, ali i harizmom. Zovu ga i ‘gospodarom ljepote’, jedini je vlasnik Gulfeminog slomljenog srca u seriji punoj intriga, osveta, ljubavi, piše “Glossy“.

Privatno zgodni glumac tvrdi da ga slava ne zanima.

Trudim se da ne dovedem slavu do stanja s kojim se treba nositi. Danas sam na vrhuncu, ali sutra mogu biti niko i ništa – svjestan je Kilič kom je upravo uloga u seriji ‘Rat ruža’ donijela slavu u četrdesetima.

Trenutno se na malim ekranima prikazuje nova sezona serije u kojoj je Omerov lik poprilično promijenjen. Od lika koji je bio oličenje dobrote pretvorio se u čovjeka s bijesnim i osvetoljubivim licem. Koliko ćemo lica tog čovjeka još otkriti?

Vjerujte, i mene to zanima. Vjerovatno bi ispravnije bilo pitati scenariste. Omera smo u prvoj sezoni upoznali kao tako dobru osobu, pa su stvari koje je u ovoj sezoni počinio iz ljubavi i bijesa, logično, izazvale reakciju gledalaca. Ali iz perspektive glumca, mnogo je zabavnije kad lik reaguje na životni tok umjesto da je zauvijek isti tip. I Omer može da ima loših strana. Ali, nadam se da će na kraju pronaći ispravan put – odgovara glumac.

Njegov preobražaj nije najbolje pao gledaocima pa mnogi od njih svoje nezadovoljstvo izražavaju i putem društvenih mreža. Bariš priznaje da mu takvi komentari ne laskaju, ali najavljuje i da će uskoro ponovno sve doći na svoje.

Ako, kada su gledaoci zadovoljni, sebi prisvajate zasluge, a kada nisu, lopticu prebacujete drugima, to je biranje lakšeg puta. Bilo je dosta trenutaka kad su me gledaoci jako voljeli i uzdizali u nebesa. Trenutno Omerovo stanje je prelazno razdoblje. I tako će uskoro svi gledaoci vidjeti Omerovu pozitivnu promjenu – ističe glumac.

Dugotrajna snimanja s lakoćom podnosi jer, kako kaže, ima odličnu ekipu uz koju zabave i smijeha ne nedostaje.

Inače nije moguće preživjeti tako dugo radno vrijeme. Osim toga, za uspješan projekat najzaslužniji su radnici iza kamera. Zbog toga smo mi ekipa, svi smo jedno – kaže Kilič.

Na malim ekranima pojavio se prije 15 godina u turskoj kopiji popularne američke serije ‘Sva moja djeca’. Njegova popularnost nastavila je da raste ulogom u seriji ‘Djevojka po imenu Feriha’, da bi vrhunac slave dosegao ulogom Omera u seriji ‘Rat ruža’.

Trudim se da ne dovedem slavu do stanja s kojim se treba nositi. Jedini mi je prioritet da mogu da nastavim da živim kao sretan čovjek i član porodice. Nikada nisam tražio slavu. I ne radim ovaj posao radi slave. Bavim se glumom samo zato što mi pruža priliku da na najzabavniji mogući način izrazim osjećaje koje nosim u sebi i želim da ih podijelim s ljudima. Ako se jednog dana udaljim od tog osjećanja, tog ću dana napustiti glumu. Gdje nema uzbuđenja, nema ni mene – ističe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

İyi haftalar… ?

Objavu dijeli Barış Kılıç (@bariskilicofficial)

Ali za sada nema ni pomena o odlasku iz glumačkih voda. Serija već dvije godine bilježi uspjehe što se odražava i na Kiličovu karijeru.

– Naravno da to što je serija dugovječna pozitivno utiče i na moju karijeru. Zbog toga, prirodno, primam i druge poslovne ponude. Moj pogled na posao, dom i život jeste učiniti najbolje što možeš u trenutnim uslovima. To činim i s ovim projektom. Nadam se da ćemo završiti kako planiramo – kaže glumac.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

♥️

Objavu dijeli Barış Kılıç (@bariskilicofficial)

Uloga mu je donijela i nebrojene obožavateljke za koje kaže da često znaju i da pretjeraju s načinom na koji nastoje da privuku njegovu pažnju, ali detalje ipak džentlmenski čuva za sebe. Baš kao što i od sedme sile čuva detalje o svom privatnom životu. Ipak, poznato je da je već 11 godina u skladnom braku s Ajsegul Ozaj s kojom ima dvojicu sinova, Batu i Emira.

Nadam se da će jednoga dana svi imati djecu s voljenim osobama i doživjeti to osjećanje – govori glumac koji uprkos ogromnoj popularnosti koju uživa u Turskoj iza sebe nema ni jednu mrlju u dosadašnjoj karijeri.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

#zerosergi

Objavu dijeli Barış Kılıç (@bariskilicofficial)

Porodica mu je oduvijek bila prioritet, a kad ne glumi, dio slobodnog vremena rado posvećuje i arhitekturi.

Bavim se različitim arhitektonskim poslovima kako bih se zadovoljio na drugim poljima koja me intrigiraju. U novom partnerstvu krećem u novi projekat u kojem jako uživam i zbog kog sam veoma uzbuđen. Možda uskoro budete i vi – zaključuje za kraj Kilič.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh