Film i TV

Najveći dobrotvor Hollywooda: Ovaj šarmantni glumac godinama u tajnosti finansira brojne dječije bolnice!

Kada je u pitanju Keanu Reeves, poznat je kao jedan od najskromnijih i najljubaznijih filmskih zvijezda u Hollywoodu.

Keanu Reeves - Novi-svjetski-poredak.com

53-godišnji glumac koji je poznat po svojim ulogama u filmovima kao što su Matrix, Brzina i John Vick nije tip osobe koja se hvali uspjesima i slavom. Stoga ne čudi kada je početkom ove godine otkriveno da je holivudska superzvijezda u tajnosti finansirala mnoštvo dječjih bolnica.

Dakle, u slučaju da vam je potreban drugi razlog da volite Keanua – ne tražite dalje! Zvijezda Matrixa vodi više od deset godina privatnu dobrotvornu organizaciju koja finansira dječije bolnice i organizacije za istraživanje raka.

Početkom 90-ih godina je glumčevoj mlađoj sestri, Kim, dijagnostikovana leukemija. Keanu je bio njen glavni staratelj, a ona se borila sa bolešću dugih deset godina prije nego što je otišla u remisiju.

Tokom borbe njegove mlađe sestre sa rakom, Keanu Reeves nije samo uspostavio svoju vlastitu fondaciju u njenu čast, već je dao i donacije za nekoliko dobrotvornih organizacija za rak dok je bio siguran da se njegovo ime ne povezuje s njima.

Fondacija koju je stvorio bavila se sredstvima za istraživanje raka, istovremeno podržavajući i dječije bolnice. Reeves je 2009. godine za Ladies Home Journal izjavio sljedeće: “Imam privatnu fondaciju koja traje pet ili šest godina i pomaže nekoliko bolnica za djecu i istraživanje raka. Ne volim da prikačim svoje ime na to, samo pustite da fondacija radi ono što radi”, piše “Edukacija“.

Ali ovo nije prvi (a ni posljednji) od Keanuovih dobrotvornih radova. Brojne su dobrotvorne organizacije i fondacije koje je ovaj glumac podržao, a 2008. godine se prijavio da učestvuje u televizijskoj emisiji humanitarnog karaktera na teletonu pod nazivom Stand Up to Cancer (Usprotivite se raku).

Čak je ponudio da bude golman za hokej na ledu koji je imao za cilj da podrži “SCORE” (mogućnosti za oporavak kičmene moždine) koji je osnovan da podrži igrače koji su patili od povreda kičme. Oni koji su imali priliku da rade za ili uz njega, hvale njegovu iskrenost, velikodušnost i ljubaznost.

Šta drugo da kažemo osim – svaka čast, dobri čovječe!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh