Film i TV

Srbijanska voditeljica spavala u štali s konjima

Pre nego što je 2003. godine postala voditeljica “Letećeg starta”, Ana Mihajlovski živjela je u maloj kući u sklopu beogradskog hipodroma, gdje je njena majka radila.

Ana Mihajlovski - Blic.rs

Uslovi u kojima je odrastala bili su više nego surovi i teški. O tome nikad nije javno govorila, mada je u jednom intervjuu istakla da je emotivno vezana za konje jer je odrasla u njihovoj blizini. Ekipa “Kurira” posjetila je hipodrom kako bi našla svjedoke koji se sjećaju Ane iz perioda njenog djetinjstva. Ispostavilo se da je takvih malo, jer je to javno preduzeće na izdisaju. Ipak, kuća u kojoj je stanovala s porodicom i dalje je na istom mjestu, što je posvedočila jedna komšinica.

“Ana, njena majka i sestra živjele su u ovoj maloj kući gdje se sada nalazi škola jahanja. Njena majka je bila zaposlena na čišćenju štala za konje. To je vrlo težak posao za ženu. Mučila se, ali njoj je vjerovatno bilo važno to što je od hipodroma dobila smještaj jer nisu imale gdje da stanuju. Kao što vidite, ta kućica se nalazi tik pored štale. Nehumani su uslovi, ali tako je bilo”, rekla je sagovornica, i dodala:

Kuća Ane Mihajlovski – Kurir.rs

“Odselila se kad je počela da radi kao voditeljica, a kasnije je i njena majka otišla. Drago mi je što je postala uspješna i poznata”, zaključila je ona.

Kada se Ana obraćala javnosti povodom raskida ugovora s producentskom kućom u kojoj je radila, istakla je:

“Ne, nisam ja lijena! Prije bih đubrila bokseve kod mame na hipodromu nego što bih se valjala u balezi s našim medijskim stručnjacima”, napisala je Ana tada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh