Film i TV

JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA GLUMCA KOJI JE JUČER POGINUO KOD GRUDA: Brat mu je ubijen u Makarskoj i bačen u septičku jamu….

Jučer se oko 15 sati dogodila prometna nesreća kod Gruda u kojoj je poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko

zovko

Josip je preminuo na licu mjesta, a to je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u samo dvije godine.

Naime, glumčev brat Ante, Splićanin koji je imao 46 godina i bio trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu.

Tjednima ga se tražilo, njegovo tijelo bilo u septičkoj jami

Riječ je o slučaju koji je tjednima punio novinske stupce. Ubijeni Ante Zovko prvo se tjednima smatrao nestalim, njegova sudbina je bila nepoznata.

Nakon 40 dana potrage, koja je trajala u svibnju i lipnju 2017. godine, tijelo nestalog Zovka pronađeno je u septičkoj jami Makaranina Rudolfa Ožića Bašića koji se ubio početkom srpnja iste godine.

Na prsima Ante Zovka pronađene su dvije prostrijlne rane

Rudolf Ožić Bašić bio je posljednja osoba koja je vidjela Zovka živog. Bavili su se istim poslom, preprodajom automobila.

Ispitali su ga tri puta, no uvijek u svojstvu svjedoka, a ne osumnjičenika. Pretragom njegove kuće pronađen je pištolj, za koji inače ima dozvolu.

Septičku jamu policajci su pregledali odmah nakon početka istrage o nestanu Ante Zovka.

Tada nisu primijetili ništa sumnjivo. U kući su pronašli pištolj, koji je zajedno s odjećom koju je na dan nestanka nosio Ožić Bašić, poslan na vještačenje u Zagreb.

Na ponovni pregled odlučili su se nakon što je na skuteru u garaži pronađena čahura. Poslana je također na vještačenje u MUP-ov Centar Ivan Vučetić.

Obdukcijom je utvrđeno kako je Zovko pogođen s dva metka u prsa.

Za vrijeme istrage Ožić Bašić završio je na psihijatriji. Nakon izlaska objesio se u kući. Ostavio je poruku da više nije mogao izdržati financijske dubioze. Zovku je dugovao šest tisuća eura, piše “Index.hr“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh