Film i TV

RAK nije primio nijedan prigovor na obilježavanje rođendana zločinca Mladića u programu RTRS-a

Jedan od tri Javna servisa u našoj zemlji, Radio-televizija Republike Srpske sinoć je u “Dnevniku”, svojoj centralno-informativnoj emisiji, objavio vijest da svoj 77. rođendan slavi ratni zločinac Ratko Mladić.

Ratko Mladić - Screenshot/RTRS

Naime, voditeljica “Dnevnika” Biljana Knežević je gledaocima saopštila da je Vladimir Putin čestitao rođendan predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a potom, ničim izazvana, kazala da rođendan slavi i osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić.

Kontaktirali smo Regulatornu agenciju za komunikacije (RAK) i upitali hoće li reagirati na obilježavanje rođendana osuđenog ratnog zločinca u programu “RTRS”.

Iz RAK-a su portalu “Avaz” u pisanoj formi odgovorili da nije primljen niti jedan prigovor na emitirani prilog.

Po službenoj dužnosti ćemo zatražiti te pregledati snimke kako bi utvrdili je li došlo do eventualnog kršenja odredbi Zakona o komunikaciji – navodi se u odgovoru iz RAK-a.

Podsjećamo, Mladića je Haški tribunal prvostepenom presudom proglasio krivim za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, teroriziranje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce. Osuđen je na doživotni zatvor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh