Film i TV

ŽIVOTNA PRIČA TURSKOG ZAVODNIKA: ÖZCAN DENIZ SE ZBOG SLAVE SKINUO SKROZ I PJEVAO NARODNU MUZIKU

Özcan Deniz trenutno je jedan od najpopularnijih turskih glumaca, a bh. publika ga gleda u ulozi Faruka Borana u seriji ‘Snaha’.

Özcan Deniz - Sabah.com.tr

Srca žena osvojio je odavno, ali neke stvari iz njegovog privatnog života do sada nisu bile toliko poznate. Naime, popularni Faruk se zbog slave skinuo potpuno go, a u Turskoj se proslavio i svojoj karijerom pjevača narodne muzike, piše “Azra“.

Jedno se vrijeme pojam pjevača narodne muzike u široj javnosti doživljavao kao uvreda. Ja se nikada nisam osjećao iskompleksirano zato što pjevam narodnu muziku. Neka me svako zove kako želi – rekao je Deniz.

Skinuo se da bi se probio na glumačku scenu, a okolnosti u njegovom dotadašnjem poslu su bile sve teže. U centru svijeta narodne muzike u Turskoj tada je bio Ibrahim Tatlises. Özcan je pohađao njegovu školu, ali priznao je da nije bio dobar učenik.

Stilom i načinom života nisam se mogao prilagoditi ljudima koji pjevaju narodnu muziku. Štoviše, u toj sam sredini bio posve nevidljiv. Sve mi je izgledalo iskrivljeno. Pokušavao sam pjevati kao oni, ali naprosto nije išlo, nisam imao to u sebi. Zato sam se morao prebaciti u druge staze – otkrio je.

Iako je na filmskom platnu uspio mnogo brže, uvijek su mu smetale kritike onih koji su mu govorili da je zaboravio muziku.

Muzika je moj svijet, ona je nešto što me čini kakvim jesam i koju živim u punoj brzini. Ali istina je. Zahvaljujući filmu, postao sam prepoznatljivo ime – svjestan je.

Ipak kada je u pitanju privatni život, glumcu ne ide baš najbolje. Prije nešto manje od godinu dana oženio je 20 godina mlađu Fejzu Deniz koja je nedugo nakon toga na svijet donijela njihovo prvo dijete. Turski mediji ovih dana pišu o problemima o njihovom braku da je par predao i papire za razvod.

Međutim, jednom prilikom je priznao da je u odnosu sa ženama tipični horoskopski bik.

Moja prva ljubav bila je plesačica koja je radila u noćnom lokalu. Njeno se ime doznalo puno godina nakon što se sve dogodilo i počele su besmislene priče oko svega. To se povlačilo po novinama. Ogadila su mi se sjećanja koja su mi dotada bila lijepa, da se tako izrazim. U odnosima sa ženama tipični sam horoskopski bik. Dodir mi je jako važan. Mogu održavati vezu na daljinu, ali trenutak u kojem se ostvari ta ljubavna hemija između mene i neke osobe nezamisliva je ljubavna moć – priunao je glumac.

Svojevremeno su turskim tabloidima kružile i glasine da je homose*sualac, ali on je te tvrdnje oštro negirao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh