Film i TV

Selma Blair: “Doktori me nisu shvatali ozbiljno kad sam govorila da sam bolesna”

Glumica Selma Blair koja je nedavno otkrila da se već neko rijeme bori s opakom bolešću, govorila je o svojoj dijagnozi i borbi s multiplom sklerozom u intervjuu s Robinom Robertsom u emisiji “Dobro jutro u Americi”.

No image - Haber.ba

Kazala je kako je otkako je rodila svog sina imala multipla sklerozu ali da to nije znala, piše “Klix.ba“.

“Sama sam se liječila kada on nije bio sa mnom. Pila sam. Bila sam u boli. Nisam uvijek bila samo kada je bol bila toliko velika da je nisam mogla podnijeti”, kazala je Blair.

Povrh fizičke boli, Blair se također morala nositi s boli i frustracijom liječnika koji su odbacili njene simptome.

“Doista sam se borila s tim,” Kako ću se snaći u životu? Ljekari me nisu uzimali za ozbiljno, moje simptome su shvatali kao isrcpljenost jer sam samohrana majka i imam finansijskih problema”, rekla je Blair i dodala da je plakala s olakšenjem kada su joj napokon dijagnosticirali multipla sklerozu. Tada je shvatila da napokon svu svoju energiju može preusmeriti na liječenje i život s bolešću.

Blair je otkrila da ima “agresivnu MS”, iako njen ljekar kaže da bi u roku od godinu dana mogla povratiti 90 posto svojih sposobnosti. On je također potaknuo glumicu da podigne svijest o ovoj bolesti.

Blair je govorila i o svojoj ljubavi prema kamarema kazavši kako je bilo divno osjetiti toplinu reflektora dok je hodala crvenim tepihom na Vancouver Fair oskarovoj zabavi. Tada se 46- godišnjakinja prvi put pojavila u javnosti od otkrivanja svoje dijagnoze. Na crvenom tepihu pojavila se sa svojim naboljim prijateljem Troyem Nankinom i štapom koji je imao veliki ružičasti dijamant.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh