Film i TV

ZAUVIJEK ODANA PRECIMA: “Zlobnica” se ni po koju cijenu ne odriče tradicije koja vuče korijene sa Balkana!

Nije zaboravila svoju domovinu!

Gabrijela Spanić - Blic.rs

Gabrijela Spanić (45) je devedesetih bila megapopularna kod nas zbog uloge bliznakinja Pauline i Paole u meksičkoj telenoveli ‘Zlobnica’.

U to vrijeme epizode popularne serije nisu se propuštale, a Gabrijela je odmah osvojila srca publike ovom dvostrukom ulogom. Posebnu pažnju javnosti privuklo je i to što meksička glumica vuče korijene sa Balkana, što je bio razlog više da je svi zavole, piše “Srbija Danas“.

Historija moje porodice je zaista zanimljiva. Deda Antun porijeklom je iz Zagreba, a baka Jelica s ostrva Kaprija, blizu Šibenika. Emigrirali su u Venecuelu 1947.godine, nakon Drugog svjetskog rata, i dobili mog oca Kazimira. Nažalost, više nisu sa nama, deda je umro dva dana prije sestrinog i mog rođenja. Njegova ljubavna priča s bakom Elenom, kako smo je zvali, bila je snažna inspiracija za nas unuke. Baka nam je pričala o uspomenama iz svoje domovine i to nikada neće nestati iz mog srca. Bila je nježna ženica koja je uživala da pravi sarmu, koju i sama znam da napravim po njenom receptu, a pršutu obožavam – započela je Gabrijela i nastavila

Kad sam bila u Hrvatskoj, upoznala sam rođake u Šibeniku, sa kojima moj otac i stričevi održavaju kontakt jer dobro znaju jezik, za razliku od mene. Ponosna sam na svoje korijene i voljela bih da ponovo dođem sa sinom, vidim porodicu i sretnem fanove. Boraviti u domovini bilo je čarobno iskustvo. Nisam mogla da vjerujem kolika je gužva vladala na ulici zbog mene, plašila sam se da se neko ne povredi – rekla je Gabrijela.

Sa druge strane, život u Meksiku opisuje kao veoma opasan.

Uvijek morate biti na oprezu. Tu živim već 21 godinu, koliko je prošlo od snimanja “Zlobnice”. Imala sam jednog velikog neprijatelja, za kojeg se ispostavilo da je član moje porodice, koji mi je napravio puno zla. Prijetio mi je smrću, pratio me i psihički maltretirao. Samo želim da je sada što dalje od mene – ispričala je glumica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh