Film i TV

Ovaj glumac bio je prva ljubav Seke Sablić

Njegovu smrt je jako teško podnijela.

No image - Haber.ba

Seka Sablić cijeli život šuti o svojim emotivnim partnerima, te malo ko zna da je bila zaljubljena u glumca koji je preminuo prošle godine.

Naime, u pitanju je glumac Božidar Bole Stošić sa kojim je i glumila u prvoj pozorišnoj predstavi u ‘Boško Buha’. Seka o njihovoj ljubavi nikada nije govorila, ali filmski poznavaoci tvrde da je ta ljubav bila velika.

Poznati glumac Božidar Stošić, rođen u Skoplju 1937, preminuo je 13. decembra prošle godine u bolnici u Beogradu poslije teške bolesti u 82. godini. Seka Sablić je tada kroz suze ispričala.

Mnogo mi je žao. On je bio kao glumac i čovjek jedno vrijeme veoma prisutan u mom životu. Igrali smo godinama zajedno Filumenu Marturano. Nisam znala da je bolestan.

Jedna od prvih uloga Božidara Stošića u karijeri dugoj više od pet decenija bila je u popularnoj dječjoj emisiji ‘Hiljadu zašto’ uz koju su odrastale generacije. Pamti se i dan-danas, a po njoj je dobio i nadimak Bole iz bureta. Gradeći karijeru i na sceni i na ekranima, posljednju ulogu zaigrao je u mjuziklu ‘Fantom iz opere’ u Pozorištu na Terazijama gdje je niz vrsnih rola, među kojima i u mjuziklu ‘Neki to vole vruće’.

Predstava ‘Limunacija’ niškog Narodnog pozorišta, nastala po tekstu Dušana Kovačevića u režiji Nebojše Bradića gostuje u Zvezdara teatru 19. februara

Svoj glumački izraz Božidar Stošić razvijao je kroz mnogobrojne uloge prvo u dječjim predstavama Pozorišta ‘Boško Buha’ (posebno u ‘Kapetanu Džonu Piplfoksu’), zatim u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (Puk u ‘Snu letnje noći’ u režiji Miroslava Belovića), u Ateljeu 212 i u svom matičnom Savremenom, kasnije Beogradskom dramskom pozorištu, koje su ostavile neizbrisiv trag u savremenom teatru.

Najšira publika ga pamti, između ostalog, po ulogama u televizijskim serijalima ‘Laku noć, deco’, ‘Ću ćeš će’, ‘Ni crno ni belo’, ‘Porodično blago’, ‘Srećni ljudi’… Po IMBD-u na velikim i malim ekranima odigrao je blizu 80 uloga među kojima su i one u popularnim serijalima ‘Pozorište u kući’, ‘Vruć vetar’, ‘Kraj dinastije Obrenović’, ‘Agencija za SiS’, ‘Ljubav, navika panika’…

Božidar je bio oženjen Vesnom sa kojom je imao sina i kćerku. Sa druge strane, Seka je imala jedan brak iz koga je dobila sina Stefana u 34. godini, ali o tome nikada nije govorila, kao uostalom ni o prvoj ljubavi, prenosi “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh