Film i TV

DOBRE VIJESTI SA VMA! KRITIČNA 72 SATA OD OPERACIJE ISTIČU DANAS U DVA: Evo kako je provela noć i kakve su prognoze za Deino stanje! Mladen Mijatović otkrio sve!

Mladen Mijatović, vjerenik srbijanske voditeljice Dee Đurđević koja je u četvrtak rano ujutru doživjela stravičnu saobraćajnu nesreću, otkrio je tačno stanje hrabre djevojke kao i ruke koja joj je operisana.

No image - Haber.ba

Evo dobrih vijesti sa VMA. Kako sam uspio da tamo saznam od dežurnih ljekara, Dea je noć provela mirno. Svi vitalni parametri su vrlo dobri ili odlični. Jutros se probudila raspoložena, nasmijana, u komunikaciji je sa medicinskim osobljem, koliko god da je to moguće u takvoj situaciji i sa tako teškim povredama. Svi se nadamo najboljem. Naši ljekari – naši šampioni, čudotvorci! Na čelu sa Markom Bumbaširevićem“, započeo je Mladen u Jutarnjem programu, piše “Kurir“.

Dea Đurđević – Kurir.rs

Izuzetno je značajno za oporavak osobe, ljekari to upravo i kažu, da ona bude što jača psihički, što stabilnija i bolja. Mi (koji Deu poznajemo) znamo da je ona uvijek puna energije, duha, nasmijana i raspoložena. Pokazala je ljekarima izuzetnu i nevjerovatnu hrabrost i količinu energije da se nosi sa takvim bolovima koje je doživjela i koje i dalje trpi. Oni kažu da u ‘historiji VMA’ nisu imali takvog pacijenta, sa tako teškim povredama a koja je nasmijana i normalno komunicira! Jedinstven slučaj da nije pustila suzu. Od četvrtka u šest ujutru do danas! A oko nje je toliko ljudi plakalo...” govorio je on Jovani Joksimović, kojoj je takođe vidno laknulo kada je čula da joj se koleginica dobro osjeća: “Došla je do saznanja koliko je dobila podrške od koleginica i kolega, a i od mnogih znanih i neznanih ljudi… izvinjava se što ne može lično da odgovori i da se zahvali“, kaže Mladen.

Kako ističe, Dea je sve vrijeme bila svjesna i sama je izdiktirala sve brojeve telefona dozivajući pomoć nakon nesretnog događaja.

Bila je svjesna sve vrijeme. Autobus je zakucao u zid, otkinuo joj ruku, ima i drugih povreda a ona je sve vrijeme bila svjesna i pribrana. Izdiktirakla je i moj broj telefona… na VMA je sačekao doktor Nenad Stepić. Vidio je da je izuzetno teška povreda. Tražena je hitna reanimacija i on je rekao: ‘Ja ulazim u operacionu salu da pokušam da spasim ovoj mladoj osobi ruku“.

Najkritičniji period – 72 sata nakon operacije, danas je gotov. Svakako, Deu očekuje dug oporavak, ali kako kažu, ukoliko bude slušala savjete ljekara svi se nadaju najboljem.

Ulazak i posjete su zabranjene, ona se nalazi na intenzivnoj. Ta 72 sata su kritična, a to ne znači da će ona u 14 sati da krene da trči, da igra vaterpolo s povrijeđenom lijevom rukom… ali najkritičnija faza je prošla“, kaže on.

U najsigurnijim je rukama“, zaključio je Dein vjerenik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh