Film i TV

Novi detalji nesreće voditeljice: “Šta mi je s rukom, jako me boli?”

Doktor Sergej Patić opisao je što je na mjestu nesreće zatekao vozač hitne pomoći koji je prvi došao do srbijanske voditeljice kojoj je autobus otkinuo ruku.

Dea Đurđević - Instagram

Bila je svjesna

Vozač Dušan Vranješević je prvi prišao i vidio da je Dea svjesna. Pozvao je Hitnu pomoć i obavijestio dispečera i načelnika smjene da ima više povrijeđenih. Oni su poslali troje kola. On je zbrinjavao ruku s medicinskom sestrom koja radi u laboratoriju Dragiše Mišović. Njih dvoje su, inače, prvi počeli zbrinjavati povrijeđene – ispričao je doktor Pantić za “Kurir“.

Otkrio je i kako je Dea reagovala kad joj je prišao vozač.

Nije dizala paniku, iako je bila preplašena. Kad joj je Dušan prišao, vidio je da joj je rukav prazan. Budući da je taj prvi trenutak najgori i da od šoka nije shvatila o čemu je riječ, pitala ga je tiho: “Šta mi je s rukom, jako me boli” – kazao je.

Trenutno je na odjelu intenzivne njege

Dea se u međuvremenu probudila nakon operacije, a navodno su prve riječi koje je rekla bile: “Hvala Bogu da sam živa.” Njen partner, novinar Mladen Mijatović, otkrio je da se ona osjeća dobro i da se trenutno još uvijek nalazi na odjelu intenzivne njege.

Doktori prate njeno stanje, povrede su bile izuzetno teške, nije bila u pitanju otkinuta ruka, već i druge povrede o kojima ja sada ne bih govorio. Znam da ima najbolji medicinski tretman i vjerujem da će ovo brzo prebroditi. Medicinsko osoblje kaže da je Dea vedrog duha, da se psihički dobro drži, te da je jaka i veliki borac – ispričao je tokom gostovanja u jutarnjem programu “TV Pink”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh