Film i TV

Monica Bellucci: Za mene, starenje znači – postati boljom!

Ja uvijek kažem mladim djevojkama: “Naučite da volite svoje tijelo!“ Jer savršenstvo ne postoji i sasvim je očigledno da žena s oblinama nije manje lijepa od vitke djevojke.

Monica Bellucci - Atma.hr

Monica Bellucci važi za jednu od najljepših žena svijeta.

Otkrila je kako ona gleda na starenje.

– Prvo dijete sam rodila sa 40, drugo sa 45 i nikada ne bih voljela da ponovo imam 20 godina. U mladosti imate “beuatie di diable” (đavoljsku ljepotu), kako kažu Francuzi, ljepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Ali, kad je tebi 50, unutar tebe se rađa ljepota druge vrste, ljepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za vanjsku ljepotu – kaže glumica.

”Ljepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema i kada ne postoji ništa osim ljepote. Nama ništa ne pripada: ni naši muževi, ni djeca. Mi možemo samo da podijelimo osjećanja, emocije s ljudima koje volimo”, dodala je jedna od najljepših žena svijeta.

– Žena može voljeti tako kao da nikada neće otići. Ali može doći i takav dan kada će otići kao da nikad nije ni voljela.

Za nju, kaže, starenje znači – postati boljom!

– Ljudi mogu čovjeku oprostiti um, čak i talent, ali ljepotu i uspjeh nikad! Šta ću raditi kada ostarim? Isto što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u ogledalu – gledat ću u svoju djecu – ističe Monica.

”Ja uvijek kažem mladim djevojkama: ‘Naučite da volite svoje tijelo!’ Jer savršenstvo ne postoji i sasvim je očigledno da žena s oblinama nije manje lijepa od vitke djevojke. Jednostavno, treba naučiti prihvatiti sebe.”

Osvrnula se i na svoje mlade godine.

– Ni za šta na svijetu ne bih željela da mi je ponovo 20. Sada sam mnogo sretnija nego tada, jer u tom uzrastu mi tek spoznajemo sebe, pokušavamo razumjeti šta želimo biti, patimo od nesigurnosti. Sada tačno znam šta mi je potrebno, a bez čega mogu živjeti.

”Biti lijepa sa 20 godina, to je prirodno. Kada ste lijepi sa 35 ili 45, to je rezultat rada na sebi i unutrašnje sreće. Po mom mišljenju, glupo je postati sponzoruša nekog s dubokim džepom, beskrajno trošiti život na žurkama. Ljepota nam je potrebna kao pomoć da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom haotičnom svijetu”, kaže lijepa glumica, piše “Uspešna žena“.

Evo još nekih životnih mudrosti koje je Monica podijelila s fanovima.

  • Ne treba mrziti ljude koji zavide, oni priznaju da si bolji.
  • Ljepota postaje ekspresivnija i interesantnija kada je prikrivena odjećom.
  • Ženstvenost – to je harmonija, prirodnost i senzualnost.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh