Film i TV

Jelovnik Oprah Winfrey: Uspjela je da smrša čak 20 kilorama i cijeli svijet joj se divi!

Ovo je provjereni recept…

Oprah Winfrey - Birminghamtimes.com

Advertisements

Jedna od najuspješnijih žena svijeta, poznata američka voditeljka i aktivistkinja Oprah Winfrey otkrila je kako je uspjela da izgubi suvišne kilograme, kao i kako danas održava idealnu težinu.

Voditeljka je priznala da je uvijek pokušavala da smrša iz pogrešnih razloga i zato dugoročno nikad nije nailazila na uspjeh.

Kada bi kilogrami počeli da se smanjuju, morala sam da osvijestim svoju namjeru. Mogla sam da izgubim težinu da bih ušla u određeni konfekcijski broj, kako bih prisustvovala nekom događaju ili zato da bih se svidjela drugima. Ali nisam mogla održavati težinu zbog istih razloga. Kilogrami bi se uvijek vratili. Ovaj put promijenila sam svoju namjeru. Samo sam željela da budem zdrava. Fizički, emotivno i duhovno. Tada se promijenio proces i svrha mog mršavljenja. Bilo mi je lakše jer sam imala jasnije namjere, priznaje Oprah koja kaže da se sada ničega ne odriče, ne brine o brojkama koje pokazuje vaga i samo vodi računa o porcijama.

Zahvaljujući novom pristupu mršavljenju od 2015. godine izgubila je 20 kilograma, ali ovaj put nije doživjela “jojo” efekt i održava tjelesnu težinu s kojom je zadovoljna. Najveću ulogu u uspješnom gubitku kilograma ima njen raznovrsni jelovnik, a u nastavku provjerite šta to voditeljka jede tokom jednog dana.

Doručak: Sendvič s jajetom, avokadom, šunkom i pardajzom na hljebu od cjelovitih žitarica, čaj

Ovo je doručak koji se gotovo svaki dan nalazi na tanjuru voditeljke. Umjesto kafe, Oprah u jutarnjim satima poseže za čajem. Najčešće pije indijsku chai varijantu obogaćenu začinima poput cimeta, kardamoma, karamfilića i đumbira s dodatkom mlijeka.

Ručak: supa od pardajza i salata od kelja ili tjestenina s škampima

Obožavam supu, jedem je svaki dan, priznaje Oprah. S obzirom na to da ovakav tip supe ne može u potpunosti da zasiti, voditeljka je dopunjuje salatom od kelja s dodatkom jabuke, sušenih borovnica, badema, sjemenki suncokreta, sira i dresinga na bazi senfa.

Druga opcija za ručak je tjestenina sa škampima koju je jednostavno pripremiti. U kuhanu tjesteninu dodaje se malo maslinovog ulja, soli, bibra, češanj luka i 3 kašike ribanog sira. Na kraju se tjestenini dodaju i grilovani škampi, a po želji se jelo može dopuniti paradajzom i rukolom.

Večera: File bakalara sa mahunarkama

Ovu ukusnu večeru zaista je lako napraviti. Ako niste ljubitelj bakalara, zamijenite ga drugom ribom, a u obilju raznih mahunarki sigurno ćete naći nešto za sebe. Za večeru volim jesti ribu i povrće. Često popijem i čašu vina ili neki koktel, kaže Oprah.

Užina: Kokice, čips od kelja, čips od krompira, sjemenke, sorbet od bobičastog voća

Kada osjeti nalet gladi uoči većeg obroka, ublaži je malim zalogajima. Priznaje da neće pojesti veliku količinu čipsa od krompira, nego svega desetak komada, ali i to je sasvim dovoljno da udovolji svojoj želji, prenosi “Zadovoljna“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh