Film i TV

Najveća ljubav jugoslovenskog filma: Kako su se voljeli Milena Dravić i Dragan Nikolić?

Postoje bračne ljubavi koje su vanvremenske i koje služe za primjer svima, ljubavi koje su dokaz rečenice koju svi izgovaraju pri stupanju u brak, ljubavi za cio život.

Milena Dravić i Dragan Nikolić - Blic.rs

Milena Dravić i Dragan Nikolić su imali takvu ljubav. Vjenčali su se posljednjih dana decembra 1971. godine, ali, nažalost, nakon 45 godina braka rastavila ih je Gagina smrt. Međutim, samo fizički, jer takve ljubavi su vječne, ne završavaju se nikad.

Pokojni Dragan Nikolić i Milena Dravić bili su jedan od najljepših parova na glumačkoj sceni. Jugoslavija je tada bila ponosna na to što su se voljeli jako i tako lijepo, a sve je počelo sasvim jednostavno, mnogi bi rekli sudbinski. U vrijeme kada su se sreli, ona je već bila glumačka zvijezda, a on je tek počinjao karijeru.

Milenu i Dragana spojio je film. Upoznali su se na snimanju “Horoskopa”, 1969. godine, a dvije godine kasnije, tokom snimanja filma “Kako su se voljele dvije budale”, 1972. su se i vjenčali. Brak koji traje više od 40 godina zaključen je na neobičan način.

Milena Dravić i Dragan Nikolić – Blic.rs

“Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića “Kako su se voljele dvije budale”. U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se vjenčamo”, prisjećala se Milena. Njihova kuma bila je njihova prijateljica, glumica Seka Sabljić.

“Na putu do Opštine pridružila nam se Seka. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gdje su bili klasići. Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Kasnije smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa vjenčanja, niko nas nije fotografisao”, izjavila je Milena Dravić u jednoj emisiji, piše “Blic“…

Nikolić, koji je tri godine mlađi od nje, postao je popularan tek dvije godine kasnije, sa jugoslovenskom hit serijom “Otpisani”.

Da su stvoreni jedno za drugo, odmah se vidjelo u šou-programu “Obraz uz obraz”, kojim su sedamdesetih osvojili srca svih nas.

“Kad sam joj prišao, imao sam utisak da je djevojka iz kraja koju poznajem cio život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću”, govorio je pokojni Dragan Nikolić.

U rijetkim prilikama kada su javno pričali jedno o drugome, uvijek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar.

“Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se prekine nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvježiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi”, rekao je jednom prilikom Dragan.

Milena Dravić i Dragan Nikolić – Blic.rs

Njih dvoje su veoma uspešno štitili svoju privatnost iako oboje spadaju među najveće glumačke zvijezde.

Čini se da su godinama stekli naviku da zaštite svoj privatni život. Gaga Nikolić, koji je, a kako drugačije nego duhovit, jednom prokomentarisao govorkanja o njihovom braku, rekavši da je jedno vrijeme poznanike na ulici umjesto sa “dobar dan” pozdravljao rečima “još smo zajedno”. To “još smo zajedno” Milene i Dragana trajalo je gotovo pola vijeka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh