Film i TV

Otišao je iz Srbije kada su dolazili pozivi za rat, radio je kao SMEĆAR, a onda se u životu ovog GLUMCA desio PREOKRET

Željko Dimić, u Holivudu poznatiji kao Džek neko je ko je nakon tridesete debitovao u glumi, a već sa četrdeset je radio sa Al Paćinom. Nije uspio u Beogradu, ali ga je Amerika prihvatila objeručke i primijetila njegov talenat.

Jack Dimich - Twitter

Nekoliko puta Željko Džek Dimić je pokušavao da upiše Fakultet dramskih umjetnosti, ali kada je vidio da mu se sreća neće osmjehnuti, otišao je iz srbijanske prijestolnice u Švedsku, zatim u Prag i onda u New York, prenosi “Blic“…

“Na svu tu materijalnu nemaštinu u kojoj sam rastao, bez uticaja bilo kojeg člana moje porodice da mi pomogne da upišem Fakultet dramskih umjetnosti, ja sam, eto, odlučio da budem uporan negdje drugdje, gdje nekad – jednom u milion godina – puste nekog kao što sam ja da se jedino upornošću dokaže, bez vjetra u leđa koji nikada nisam imao“, ispričao je on u jednom intervjuu.

Dok je gradio karijeru u Americi u Srbiji je bjesnio rat i pripadnici njegove generacije uglavnom su dobijali pozive da se pridruže vojsci.

On je “išao truhom za kruhom”. Ali kako se ništa ne dešava preko noći, na početku je u Americi radio kao đubretar.

“U Njujork sam došao 24. marta 1995. godine, sletio na aerodrom JFK popodne, a u ponoć dobio prvi posao u Bronksu, i to da nosim smeće od pet ujutro za 40 dolara. Na aerodromu me je sačekala moja bivša djevojka Slavica i odvela me kod zemljaka iz Sarajeva koji je bio menadžer u zgradi na 174. ulici u Bronksu i koji mi je saopštio da imam krevet i klopu besplatno u njegovom stanu i 40 dolara za svaku noć, i to sedam noći u sedmici da izbacujem kese sa smećem iz njegove zgrade od ponoći do 5 ujutro. Ja, naravno, na tako nešto i pristanem jer sam u džepu imao samo 28 dolara ‘viška’ kad sam sletio na JFK. Bio je to najbolji dogovor koji sam napravio po dolasku u Ameriku“, ispričao je on u intervjuu za “Nedeljnik”.

Željko Dimić je završio čuveni “Lee Strasberg Institut” za film i teatar, a moderator mu je bio niko drugi do Al Paćino.

“Paćino se prema meni ponašao kao da smo odrasli zajedno, a ne kao čovjek koji je dobio dva Oskara. Od njega sam tada naučio da što si veći i priznatiji kao glumac, to se ljudskije i prisnije ponašaš prema kolegama koji se tek bore za poziciju koju ti imaš. Samo glumci koji u sebe sumnjaju i koji su u stalnoj nedoumici kad se radi o njihovim vrijednostima, bahato se ponašaju prema kolegama sa kojima dijele scenu ili kadar pred kamerom“, smatra Željko Dimić.

Kao glumac je debitovao u 31. godini života i dokazao da nikad nije kasno, pa je ubrzo stigao u prestižne TV serije “CSI” i “Low & Order”. Snimio je i veliki TV hit “Lilyhammer” za moćni “Netflix”. Snimao je i filmove “Havana darkness” i “Iron Cross”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh