Film i TV

Edita Majić: “Išla sam na misu tri puta dnevno i nisam vjerovala da Bog poziva jednu glumicu u redovnice”

Edita Majić prije 14 godina napustila je život glumice u Hrvatskoj te postala bosonoga karmelićanka. Talentovana glumica šokirala je javnost odlukom da će ostatak života provesti u najstrožem samostanu na svijetu, a prošle godine objavljeno je da je donijela još radikalniju odluku – iz samostana je otišla u osamu i život će nastaviti kao pustinjakinja.

Edita Majić - Laudato.hr

Bitno” piše kako je Edita Majić prije nekoliko godina dala opširan intervju časopisu “Susret” u kome je objasnila svoju šokantnu odluku i opisala svoje obraćenje koje ju je iz normalnog života odvelo u samostan…

Edita Majić, danas Edita Marija od križa, novinaru je tad rekla da je život na pozorišnim daskama jednostavno nije mogao potpuno ispuniti.

“Jedna predstava, druga… Jedna slika, druga… Nikad me to nije uspjelo ispuniti do kraja. Nakon predstave je uvijek ostajala praznina. Moja želja da se darujem drugima, da učinim nešto lijepo, ostala je na tome da se trud isplatio ako se bar jednoj osobi svidjelo. Bilo je premalo”, rekla je Edita i otkrila da je njen proces obraćenja trajao pet godina.

U tom periodu na misu je išla svaki dan, a ponekad i tri puta dnevno. Kaže da je osjećala poziv da postane redovnica i to odmah karmelićanka, a najviše od svega je mučila sumnja zbog njenog načina života.

“Cijela moja situacija kao glumice bila je posebna jer mi se činilo teško vjerovatnim da bi Bog u svoju službu želio pozvati osobu koja je živjela potpuno drugačije od onoga kako živi jedna Bogu posvećena osoba”, rekla je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh