Film i TV

DO KRAJA ŽIVOTA BIO JE ZALJUBLJEN U SVOJU MIRU: Divnim riječima je opisivao šta osjeća prema njoj…

Ljubiša Samardžić, koji je preminuo 8.9.2017.godine u 81. godini, uvijek je govorio da mu je supruga Mira najveća podrška i da je još zaljubljen u nju.

Mirjana Samardžić i Ljubiša Samardžić - Gloria.rs

Ljubiša Samardžić, koji je preminuo 8.9.2017.godine u 81. godini, uvijek je govorio da mu je supruga Mira najveća podrška i da je još zaljubljen u nju, prenosi “Blic“…

“Pa, zar ljubav nije neophodna za trajanje. I trajat će!“, rekao je jednom prilikom, na šta je njegova supruga dodala:

“Ljubiša nema kriterijum pa zato tako…”, a ovu njenu izjavu prekinuo je glasan smijeh njenog dragog.

“Ovo je ona! Šalu na stranu, Ljubiša zaista nema kriterijum!”, nastavila je Mira, osmjehujući se.

“Bila sam veoma mlada kada sam ga upoznala. U kasnijim godinama čovjek mnogo teže ostvari neku vezu, jer racio uvijek nadvlada emocije. Tako da je naša ljubav rezultat moje mladosti i neiskustva” (smijeh).

Na pitanje šta joj se sviđalo kod Ljubiše tada, a šta joj se sviđa sada, Mira je odgovorila:

Bio je udaren! Skroz udaren!

“Nisam se opametio. I dan-danas sam udaren!”, dodao je slavni srbijanski glumac.

“Kad god kažem Miri o čemu sanjam i šta planiram, ona odgovara: “Pa ti nisi normalan“.

“Znate li zašto kažem da nije normalan? On mašta o stvarima koje su irealne. Želi da snimi jedno kapitalno filmsko djelo, a to podrazumjeva ogromnu materijalnu podlogu i natčovječanski napor. Ja, naravno, ne sumnjam u njegov kreativni rad, ali tačka o koju se spotičemo jeste taj prokleti novac, bez kojeg se ništa ne može. Ne možete snimiti 14 epizoda i od toga napraviti tri filma ako nemate materijalnu osnovu. A on se zanosi i dalje priča o tome o čemu sanja. Ja više ni o čemu ne sanjam i samo molim boga da se Ljubiša opameti i da prestane da sanja. Ali to neću doživjeti”, zaključila je Mirjana, u jednom razgovoru za “Blic“, 2011. godine.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh