Film i TV

Nauka je izabrala najljepšeg muškarca na svijetu

Specijaliste Londonskog centra za plastičnu hirurgiju je zainteresovalo pitanje o idealnom muškom licu.

George Clooney - Gannett-cdn.com

U traženju odgovora, oni su primijenili poseban algoritam, koji koristi princip “zlatnog presjeka”, poznat još u periodu stare Grčke. Rezultati su više nego interesantni.

Femina” vam predlaže da vidite šta su naučnici zaključili i kako izgleda lista koju su oni sastavili…

U procentima zaokružena vrijednost “zlatnog presjeka” predstavlja dijeljenje neke veličine u odnosu 62 prema 38%. Primijenivši ovaj način na lica poznatih, eksperti su napravili spisak od 10 muškaraca, čije crte lica najviše odgovaraju grčkom etalonu ljepote.

Slažemo se da ljepota ne može da ima standarde, ali se isto tako i slažemo s ovim istraživanjem, jer ovih 10 muškaraca možemo gledati do beskonačnosti.

Zanimljivo je i da oni koji nisu ušli u top 3, takođe zaslužuju posebnu pažnju: pojedine njihove crte lica su “idealnije” nego kod lidera ove liste:

10. Džejmi Foks (85,46 %)

9. Zejn Malik (86,5 %)

8. Rajan Gozling (87,48 %)

7. Idris Elba (87,93 %)

6. Vil Smit (88,88 %)

5. Dejvid Bekam (88,96 %)

4. Hari Stajls (89,63 %)

3. Bred Pit (90,51 %)

2. Bredli Kuper (91,8 %)

1. Džordž Kluni (91,86 %)

Vlasnik najlepšeg lica postao je Džordž Kluni. Poznati glumac je i prije ovoga stalno bio prisutan na listama najlepšeg muškarca planete, a sada je ovo potvrđeno i naučnim istraživanjem.

Na osnovu teorije “zlatnog presjeka”, 56-godišnji glumac je idealan 91,86 %.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh