ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Film i TV

VERBALNI RAT TV-VODITELJA SE NASTAVLJA – Šprajc poručio Hadžifejzoviću: “Taj veliki bošnjački pjesnik i satiričar nikako da preboli onih 45 sekundi”

Televizijski voditelj Senad Hadžifejzović, ujedno i vlasnik Face TV-a, koji je u stihovima komentarisao izjavu hrvatske predsjednice o radikalizaciji islama u BiH, bio je predmetom komentara Zorana Šprajca u emisiji “RTL Direkt” koji je Hadžifejzoviću poručio da je “duhovit kao stećak, a fin kao Trump”.

Nakon toga Senad Hadžifejzović je bio gost jučerašnje emisije HRT-a “Nedjeljom u 2” Aleksandra Stankovića, te je tom prilikom komentarisao: “Šta reći o Šprajcu – nije novinarstvo dobra najava, dobra odjava, dobar gard sa 100 kila, turbo glas. Treba imati i znanje. Novinarstvo je znanje. On ga nije imao, jer da je imao ne bi uvrijedio stećak.”

Šprajc mu nije ostao dužan. Voditelj RTL televizije danas je na svom Facebook profilu objavio svoj odgovor na Hadžifejzovićev istup kod Stankovića:

Ovaj veliki bošnjački pjesnik i satiričar koji je svoj umjetnički talent odlučio naglasiti poetskim umotavanjem u šal nikako da preboli onih 45 sekundi što sam mu svojedobno posvetio u Direktu. Na mene je dosad potrošio dvije svoje emisije i nekoliko Facebook objava, sve u svom čuvenom ćevap-desetercu, a sad je evo umjetničku slavu okrunio i nastupom u hrvatskom televizijskom prostoru.

Stihove u kojima je dosad kupusario s diskvalifikacijama po rodu, imenu, prezimenu i težini pjesnik je ovaj puta oplemenio sa svojom povijesnom ulogom zaštitnika stećka.

Naime, moju konstataciju da je “duhovit kao stećak” Senad je u nekakvom poetskom magnovenju shvatio kao uvredu stećku kao takvom. Satiričar je ostao bez satire i povrijeđen vlastitom taštinom jurnuo u napad obmotan šalom i bosanskohercegovačkim simbolizmom o jedinstvu svih naroda i narodnosti u nadgrobnom spomeniku i zagrobnom životu.

Da je manje taštine a više pameti Senad je recimo mogao podrugljivo zahvaliti na komplimentu jer stećci zaista znaju imati duhovite napise, ali to je napor koji se od ovog medijskog umjetnika nije mogao očekivati, te je Senad time potpuno opravdao onih 45 sekundi u Direktu.

Btw, Senade ukrao si mi jedno dvadeset kilograma, a to je uvreda veća od svih. Za razliku od tvoje poezije ja svoje kile nisam našao na ulici“, prenosi “Jutarnji“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh