Film i TV

Slavni Jack Nicholson želi kupiti apartman bivše SFRJ na Manhattanu

Prošlog petka na sastanku u slovenskom Kranju postignut je dogovor oko prodaje diplomatsko – konzularne imovine bivše SFRJ, koja se nalazi u Tokiju, Bonnu, Bernu i New Yorku, uključujući i šestosobni apartman na Manhattanu, koji će se vrlo brzo naći na međunardonom tenderu.

aprtman - Faktor.ba

Advertisements

Dogovor je postignut između pet država nasljednica bivše Jugoslavije – Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Slovenije.

Preliminarna vrijednost spomenutih nekretnina procijenjena je na 43 miliona dolara, a oglasi za prodaju bit će objavljeni u uglednim listovima “The Washington Post” i “The Economist”. Budući da se radi o nekretninama u rezidencijalnim kvartovima, među diplomatima u spomenutih pet zemalja procjenjuje se da bi zarada mogla biti i veća. Od toga, Srbiji će, prema utvrđenom sukcesijskom sporazumu, pripasti 35 posto, Hrvatskoj 23,5 posto, Sloveniji 16, BiH 15,5, a Makedoniji 7 posto.

Iako diplomatski optimizam treba uzeti sa “zrnom soli” jer još je 2011. objavljena vijest da je hollywoodski glumac Jack Nicholson zainteresovan je za kupovinu službenog apartmana bivše SFRj na Manhattanu. Stan ima 400 metara kvadratnih, nalazi se na adresi Park Avenue 730, a procijenjen je na 20 miliona dolara, prenosi “Jutarnji“. U to vrijeme bio je prazan punih devetnaest godina jer se države bivše SFRj nisu mogle dogovoriti o vlasništvu. U međuvremenu, Srbija je popustila.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh