Film i TV

PUŠTEN DIGITALNI SIGNAL U BIH, OVAKO GA MOŽETE PRATITI!

Danas u 12 sati pušten je testni digitalni signal u digitalnim oblastima Sarajevo, Banja Luka i Mostar. Iako sa velikim zakašnjenjem za susjednim zemljama danas treba reći: “Ipak se kreće!”

Daljinski - Pogled.ba

Advertisements

Ministar komunikacija i saobraćaja Ismir Jusko izdao je nalog da danas u 12 sati u RTV Domu u Sarajevu i Zgradi RTRS-a u Banjoj Luci bude pušten testni digitalni signal.

Jusko je u 12 sati u prostorijama BHRT-a svečano pustio u pogon, nove, digitalne instrumente koji će napokon omogućiti da BiH krene u digitalno doba, u kome su naše komšije, kao i cijela Evropa već odavno, piše “Oslobođenje“…

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović izjavio je da je BHRT produkcijske kapacitete prilagodio digitalnom emitovanju i da spremno ulazi u testni proces.

“U BHRT-u smo vrlo zadovoljni početkom testnog emitovanja digitalnog signala javnih RTV servisa jer smo aktivno učestvovali u cijelom procesu koji je vodilo Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH”, istakao je Karamehmedović.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh